ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μήπως τελικά, ο Brad δεν είναι το “κελεπούρι” που νομίζουμε;

Η 19η Σεπτεμβρίου 2016, ήταν ίσως η κατάλληλη μέρα για να προσγειώσεις ένα στόλο διαστημοπλοίων στο Σύνταγμα, ή καταμεσής στην Times Square (αν υποτεθεί πως είχες τέτοιο project κάτι τέτοιο κατά νου) και κανείς δημοσιογράφος να μην γυρίσει να του ρίξει δεύτερη ματιά. Διότι, απλούστατα, την 19η Σεπτεμβρίου 2016 - ημέρα παγκόσμιας μιντιακής «καταιγίδας» -  όλος ο κόσμος κοίταζε το διαζύγιο των Brangelina. Ήταν η μέρα που – όχι, όχι, όοοοοχι δεν γίνεται  - «η αγάπη πέθανε».

Εντάξει, από μια πλευρά, είναι κατανοητό. Οι Βrangelina, δεν ήταν ένα ζευγάρι – όχι μόνο. Ήταν το ίδιο το αμερικάνικο όνειρο, μια ιδέα, μάλλον και όχι δύο άνθρωποι, ένα δημοφιλές παραμύθι επιτυχίας, έρωτα, ευτυχίας, ταλέντου, πλούτου, Ηοllywood glam. Και ομορφιάς. Η είδηση πως οι  δύο πιο όμορφοι άνθρωποι στον κόσμο είναι δυστυχείς και χωρίζουν, ισοδυναμεί με το να σου λέει κάποιος  πως η «Τζοκόντα» δεν έχει νόημα. Ότι οι πεταλούδες και τα ηλιοβασιλέματα είναι λάθος.

Το μόνο σωστό – μέχρι τώρα – ήταν το σχόλιο του Πιτ πως η Aντζελίνα, ζητώντας την επιμέλεια των παιδιών τους, «άνοιξε τις πύλες της κόλασης». Ο οχετός της σκουπιδο-πληροφορίας που ξεχύνεται από τα «καζάνια»,  για το ζευγάρι, τις οικιακές του συνήθειες, και – κυρίως – για τον «ένοχο» Πιτ, (ήταν άπιστος, έπινε, κάπνιζε τσιγαριλίκια, είχε «anger issues», φώναζε και έδερνε τα παιδιά του κ.λπ),  φτάνει για να σκεπάσει  τον πλανήτη ολόκληρο με ένα παχύ σύννεφο βρώμας.

Ακόμα κι αν όλα αυτά δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια (και μιας και μιλάμε για διαζύγιο με αντιδικία για την επιμέλεια των παιδιών, μπορείτε να ρίξτε στον υπόνομο, το 80% των ειδήσεων που «διαρρέουν», από «έγκυρες πηγές»…), υπάρχει κάτι που μας πείθει πως, τελικά,  ο «ωραίος Μπραντ», μάλλον δεν είναι το «κελεπούρι», που φαντασιώνεται η μέση νοικοκυρά στο Oχάιο. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ερωτικό του «προφίλ» :  τα φλερτ, τις σχέσεις (αληθινές ή μισο-φανταστικές), τα οne nigh stands, τις απατημένες και τις αρραβωνιαστικιές που τον παράτησαν στην εκκλησιά. (Ναι, υπάρχουν κι αυτές… )

Η ΑΔΙΑΦΟΡΗ

Ποια: Η Σαλέιν ΜακΚόλ, συμπρωταγωνίστριά του, (λέμε τώρα), στο «Dallas»,  με την οποία αντάλλαξε το πρώτο του on screen φιλί. Eκείνη ήταν 15, εκείνος 23, με τριμένα denim, σκισμένα, αμάνικα μπλουζάκια, χύμα σεξαπίλ και κλασική ’80’s φράντζα

 

Λόγος που χώρισαν: Το πιθανότερο, επειδή τσακώνονταν για το πιστολάκι.  Και μετά μεγάλωσαν (;)

ΟΙ ΕΞΩΤΙΚΕΣ

Ποια: Η Σινίτα (Σινίτα who?). O θρύλος λέει πως ο Πιτ, είδε την τραγουδίστρια (και ex του Σάιμον Κάουελ) στην τηλεόραση, τη γούσταρε και έβαλε τον ατζέντη του να τους γνωρίσει. Εκείνη λέει πως ο Μπραντ ήταν «όμορφος, είχε υπέροχο κορμί, ήταν γλυκός και πολύ αστείος». Έβγαιναν για – περίπου- 2 χρόνια (1987-1988).

 

Λόγος που χώρισαν: Η ζωή.

Ποια: Η Ρόμπιν Γκίβενς, η πρώην του Μάικ Τάισον. Γνωρίστηκαν, όταν ο Πιτ έκανε ένα περασματάκι από τη σειρά «Head of the class» (1989)

 

Λόγος που χώρισαν: Ο πυγμάχος, στην αυτοβιογραφία, γράφει πως τους τσάκωσε στο σπίτι της Ρόμπιν να γυρίζουν από ραντεβού, και πως ο σταρ (ο οποίος ήταν τόσο μαστουρωμένος που σχεδόν δεν έβλεπε μπροστά του), μόλις κατάλαβε ποιος ήταν, κιτρίνισε από το φόβο του και του είπε το μνημειώδες: «Dude, μην με βαρέσεις… δεν κάναμε τίποτα, το ρόλο ήρθαμε να προβάρουμε». #naikala

Ποια: Η Θάντι Νιούτον (βλέπε και λήμμα «οι συνάδελφοι»). Έπαιζαν μαζί στο «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»

 

Λόγος που χώρισαν: Τέλειωσαν τα γυρίσματα.

ΟΙ «ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ»

Ποια: Η Τζιλ Σέλεν, συμπρωταγωνίστριά του στο ανεκδιήγητο εφηβικό horror flick του ’89  «To κολέγιο πνίγηκε στο αίμα» (Σίριουσλι; ),το οποίο ο κόσμος θα θυμάται με κωδικό «ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Πιτ στο σινεμά». Λέγεται πως είχαν ήταν αρραβωνιασμένοι για 3 μήνες.

 

Λόγος που χώρισαν: Εκείνη τα φτιαξε με τον σκηνοθέτη της επόμενης ταινίας της.

Ποια: Η Κριστίνα Απλγκέιτ, aka η σέξι Κέλι Μπάντι του «Παντρεμένοι με παιδιά», που, τότε, ήταν τόσο σούπερ σταρ, ώστε όταν το ζευγάρι εμφανίστηκε στα MTV Movie Awards, το 1989, o κόσμος ρωτούσε «ποιος είναι αυτός ο ξανθός δίπλα στην Κριστίνα».

 

Λόγος που χώρισαν: Άγνωστος, πάντως, εκείνη, το βράδυ των βραβείων γύρισε σπίτι με άλλον.

Ποια: H Γκουϊνεθ Πάλτροου (1994-97). Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Se7en», ήταν ζευγάρι επί δυόμισι χρόνια,  αρραβωνιασμένοι για επτά μήνες το 1997 και η επιτομή του «Hollywood cuteness» (ίδιο ντύσιμο, ίδιo haircut, εκείνος τη φώναζε «άγγελέ μου» και άλλα εμετικά). Κι ενώ, ο Πιτ δήλωνε στο «Rolling Stone» πως δεν έβλεπε την ώρα να πάει γαμπρός στην εκκλησία,  ξαφνικά, δυό μήνες πριν την τελετή, ο αρραβώνας διαλύθηκε.

 

Λόγος που χώρισαν: Χρόνια αργότερα  η ηθοποιός διευκρίνισε πως το φταίξιμο ήταν δικό της – ένιωθε λέει, μπερδεμένη και πολύ νέα για να δεσμευτεί.

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Ίσως είναι το χούι του, ίσως πάλι είναι ένας καλός method actor. Kαι ίσως, κάποτε, στα βιβλία του Χόλιγουντ, ο όρος «The Βrad Pitt move» (δηλ. «κάνεις μια ταινία, τα φτιάχνεις με κορίτσι που παίζει στην ταινία») να αναγνωριστεί και επίσημα.

Ποια: Η Τζουλιέτ Λιούις (1990-1993) . Όταν άρχισαν να βγαίνουν, εκείνη ήταν σχεδόν παιδί, 16-17 χρονών. Έμειναν μαζί για 3 χρόνια και έκαναν δύο ταινίες παρέα.

 

Λόγος που χώρισαν: Εκείνος, έγινε σταρ.

Ποια: Η Αντζελίνα Τζολί (2005-2016). Γνωρίστηκαν, όπως θυμόμαστε όλοι, στο πλατό του «Μr and Mrs Smith», εκείνος ήταν παντρεμένος, είπαν πως τα φτιάξανε μετά (#naikala), αλλά το love story τους είναι εκεί στην ταινία, και σε όλα τα κοινά τους πλάνα τους που στάζουν άγριο, υπόγειο, μελωμένο πόθο. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία.

 

Λόγος που χώρισαν: Τι λέμε τόση ώρα;  

ΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΞΕΡΩΓΩΜΠΟΡΕΙ

Τα ‘παμε αυτά – γυναίκα και ταινία. Πιθανά one night stands, για τα οποία δεν υπάρχουν μάρτυρες, αποδείξεις, φωτογραφίες, ομολογίες ενοχής κ.λπ. πέραν ενός σου ‘πα-μου ΄πες, που «σερνόταν» στη γειτονιά.

Ποιες: H Τζούλια Όρμοντ (συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία « Θρύλοι του πάθους»), η Τζίνα Ντέιβις, (ήταν μαζί στο «Θέλμα και Λουϊζ), η Κλερ Φορλάνι (το «ταίρι» του στο «Meet Joe Black») και η Nτεμί Μουρ.

 

Λόγος που χώρισαν: Έπρεπε να γυρίσει σπίτι.

Η «ΕΠΙΣΗΜΗ»

Ποια: Η Jennifer Aniston (1998- 2005): Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, δεν γνωρίστηκαν σε κάποιο πλατό, αλλά σε «ραντεβού στα τυφλά», κανονισμένο από τους μάνατζέρ τους – και ναι, it was a match made in Hollywood heaven! Παντρεύτηκαν το 2000, κι έζησαν αυτοί καλά και τα tabloids καλύτερα.

 

Λόγος που χώρισαν: Εκείνος είχε σκυλοβαρεθεί, εκείνη δεν ήθελε παιδιά. Αλλά βασικά, ο τυφώνας Αντζελίνα.