ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Αποτρίχωση: Τα είδη και τα μειονεκτήματα

Το Savoirville μας δείχνει τις μεθόδους αποτρίχωσης και τις συγκρίνει μεταξύ τους.

Shaving

Το ξυραφάκι είναι ίσως η πιο γρήγορη και κάπως ανώδυνη λύση (”κάπως” γιατί αν είσαι βιαστική και αδέξια όπως η γράφουσα μπορεί να καταλήξεις να αιμορραγείς στο μπάνιο a la Psycho). Προσπάθησε λοιπόν να είσαι ακριβής στις κινήσεις σου, ξεκίνησε από πάνω προς τα κάτω και στη συνέχεια πέρασε ξανά με το ξυραφάκι με αντίθετη φορά. Μετά το ξύρισμα χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό γαλάκτωμα με αλόη που θα καταπραΰνει τυχόν ερεθισμούς.

Μειονεκτήματα: Τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ λίγο, μόλις μια με δύο ημέρες, ενώ η τρίχα ”αγριεύει” και πολλές φορές δημιουργείται θυλακίτιδα.

Τips: Ένα από τα ”κόλπα” είναι να χρησιμοποιήσετε κρέμα μαλλιών πριν το ξύρισμα. Αυτή η τακτική θα μαλακώσει την τρίχα και θα αποτρέψει τους ερεθισμούς. Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε το ξυραφάκι με αντισηπτικό ή οινόπνευμα πριν και μετά τη χρήση. Κάντε ένα γενναίο scrub δύο μέρες πριν την αποτρίχωση. Αυτό θα βοηθήσει και τις πιο κοντές τρίχες να βγουν και να μη γυρίσουν προς τα μέσα.

Κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι ιδανική για γυναίκες με σκούρα και άγρια τρίχα καθώς την αφαιρεί από τη ρίζα. Ενδείκνυται για περιοχές όπως τα πόδια, τα χέρια και η γραμμή του μπικίνι. Η μέθοδος αυτή προσφέρει μεγάλη διάρκεια, έως και 3 εβδομάδες, ενώ εξασθενεί την τρίχα. Είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε αποτρίχωση με κερί σε κάποιο ινστιτούτο. Μετά την αποτρίχωση αποφύγετε το ντους με σαπούνι ή κρέμες με άρωμα. Αντίθετα μπορείτε να εφαρμόστε ένα θρεπτικό λάδι σώματος.

Μειονεκτήματα: Ο πόνος είναι το βασικότερο μειονέκτημα. Δε θα συνιστούσα να το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο καθώς μπορεί να μετατρέψει ”αθώο” χνούδι σε αντιαισθητική τρίχα.

Τips: Το ιδανικό  μήκος της τρίχας είναι 0,5 με 1 εκατοστό καθώς αν είναι πιο μακριά μπορεί να σπάσει, ενώ τις πιο κοντές δεν τις ”πιάνει” το κερί.

Αποτριχωτική μηχανή

Η αποτριχωτική μηχανή ενδείκνυται για μεγάλες επιφάνειες του σώματος όπως οι μηροί, οι γάμπες και τα χέρια. Γιατί ωστόσο οι τρίχες ”επιστρέφουν” μετά τη χρήση της; Είναι απλό: η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα – όχι μαζί με τη ρίζα. Ωστόσο δεν θα επανεμφανιστούν για εβδομάδες ενώ σύμφωνα με μελέτες η συνεχιζόμενη αποτρίχωση μειώνει την τριχοφυΐα.

Μειονεκτήματα: Η αποτρίχωση είναι εύκολη και ανώδυνη, ωστόσο δεν είναι μόνιμη.

Tips: Η καλύτερη προετοιμασία για την αποτρίχωση είναι ένα ωραίο, ζεστό ντους. Φροντίστε ωστόσο το δέρμα να είναι εντελώς στεγνό και να μην υπάρχει λιπαρότητα από κρέμα σώματος. Η καλύτερη ώρα για να κάνετε αποτρίχωση είναι αργά το απόγευμα καθώς θα νιώθετε χαλαρές ενώ ακόμα κι αν εμφανιστεί  μικροερεθισμός ή κοκκινίλα, θα εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Laser

Η αποτρίχωση με laser είναι ο πλέον ασφαλής αλλά και ο μοναδικός τρόπος με μόνιμα αποτελέσματα. Το Laser καταστρέφει την τρίχα στη ρίζα της, αναστέλλοντας έτσι την επανέκφυσή της. Είναι ιδανικό για κάθε τύπο και χρώμα δέρματος, ενώ είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές.

Μειονεκτήματα: Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι το κόστος, το αποτέλεσμα ωστόσο μακροπρόθεσμα θα σας δικαιώσει.

Tips: Πριν την Laser συνεδρία εφαρμόστε τοπικά μια αναισθητική κρέμα που θα μειώσει το αίσθημα του πόνου. Μην εκτεθείτε στον ήλιο για τουλάχιστον 15 ημέρερς μετά την εφαρμογή του καθώς μπορεί να δημιουργηθούν κηλίδες στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Περνώ και μόνη μου καλά

Η δύναμη της ζήλιας