BEAUTY TIPS

5 λόγοι που μπορεί να δείχνεις κουρασμένη ενώ δεν είσαι

Έχεις ρίξει έναν δεκάωρο ύπνο, έχεις κάνει τα beaute σου, βγαίνεις μια βόλτα φρέσκια και όμορφη και ξαφνικά κάποιος στην παρέα, σου σχολιάζει ότι δείχνεις κουρασμένη. Εκτός από το να τον βγάλεις τρελό, σκέψου ότι μπορεί όντως να έχει δίκιο. Μπορεί να φταίνε τα παρακάτω!

1. Κοιμάσαι μπρούμυτα

Όσο και να σε βολεύει αυτή η στάση στον ύπνο, δυστυχώς δε βοηθάει στο να έχεις ξεκούραστη όψη το πρωί που σηκώνεσαι. Όσο κοιμάσαι, το υγρό που απελευθερώνει ο οργανισμός σε όλο το σώμα, και με τη βοήθεια αυτής της στάσης συγκεντρώνεται και στο πρόσωπο και “στέκεται” στο ευαίσθητο σημείο των ματιών δημιουργώντας τις λεγόμενες σακούλες. Η καλύτερη στάση ύπνου είναι ανάσκελα, σε δύο μαξιλάρια, ώστε να μη φτάνει το υγρό στο πρόσωπο.

2. Αλλεργίες

Οι εποχιακές αλλεργίες μπορεί να φταίνε για τους μαύρους κύκλους σου. Ακόμα ένας λόγος για να μην αμελείς να λαμβάνεις την αγωγή σου ή να πας επιτέλους στον γιατρό για να σου προτείνει κάποια φάρμακα. Δε θες να δείχνεις πιο ταλαιπωρημένη από όσο στην πραγματικότητα είσαι!

3. Ξηρός αέρας

Σίγουρα κάποια φορά θα έχεις ξυπνήσει έχοντας κόκκινα μάτια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ξηρό αέρα του δωματίου σου, που ρουφάει την υγρασία των ματιών σου και αναγκάζει τα αιμοφόρα αγγεία σου να διαστέλλονται. Έτσι, δείχνεις κουρασμένη σα να μην έχεις κοιμηθεί πάνω από 3 ώρες. Σκέψου σοβαρά έναν υγραντήρα χώρου. Αυτός με αρωματοθεραπεία μπορεί να σου ταιριάζει κουτί!

Υγραντήρας Χώρου με Αρωματοθεραπεία ULTRABREEZE της Medisana>> 69 ευρώ

4. Διατροφή

Μήπως τότε που σου είπαν ότι φαίνεσαι κουρασμένη, εσύ το είχες ρίξει σε πρόχειρο φαγητό; Γιατί μπορεί αυτό σου το μενού να φταίει. Εξευγενισμένα σάκχαρα και εξευγενισμένοι υδατάνθρακες είναι ό,τι χειρότερο για το δέρμα σου. Αφήνουν στο σώμα σου ουσίες – εχθρούς του κολλαγόνου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες στο δέρμα. Επίσης, μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

5. Καφεΐνη

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σε ενημερώσουμε ότι ο καφές σε αφυδατώνει και μπορεί να σου δημιουργήσει ρυτίδες και χλωμό, ξηρό δέρμα. Περιόρισε τον και σε καμία περίπτωση μην πίνεις πάνω από 3 μικρές κούπες τη μέρα. Σκέψου ίσως το πράσινο τσάι σαν εναλλακτική, που έχει λιγότερη καφεΐνη και περιέχει αντιοξειδωτικά που διατηρούν το δέρμα σου υγιές.