ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Pink Ribbon Bracelet 2016: Η Ελένη Μενεγάκη και ο Δούκας Χατζηδούκας κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ο Οκτώβρης είναι μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση γύρω από τον Καρκίνου του Μαστού. Τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν έρθει αυτός ο μήνας, ο Δούκας Χατζηδούκας σχεδιάζει σε συνεργασία με την Estée Lauder σχεδιάζει το ροζ βρχιολάκι με σκοπό να περάσει το μήνυμα πρόληψης κι ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Φέτος, για 4η συνεχόμενη χροινιά η Ελένη Μενεγάκη φορά το pink ribbon bracelet και στηρίζει τον αγώνα για έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη, ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο Δούκας Χατζηδούκας μιλώντας γι’ αυτή την ενέργεια δήλωσε: ”Το ροζ βραχιόλι είναι ένα σύμβολο. Είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να κινητοποιήσει την μνήμη αλλά και να συνεισφέρει οικονομικά σε οργανισμούς που στόχο έχουν την ενημέρωση του κοινού. Γιατί η ενημέρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 

H Εκστρατεία Eνημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της Estee Lauder Companies ενημερώνει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης μοιράζοντας επάνω από 120 εκατομμύρια ροζ κορδελάκια και ενημερωτικά έντυπα μέσα από τα σημεία πώλησης των προϊόντων της τα τελευταία χρόνια. Οι γυναίκες πλέον είναι πιο ενημερωμένες και η τακτική εξέταση για την υγεία του στήθους δεν αποτελεί πλέον ταμπού.”

 

Το φετινό βραχιόλι είναι φτιαγμένο από φυσικό δέρμα και το μεταλλικό κούμωμα απεικονίζε ένα ”βουλοκέρι” με ανάγλυφο το μήνυμα της εκστρατείας και το pink ribbon ”ΤΟGETHER WE ARE STRONGER’‘. Κυκλοφορεί από τις 20 Σεπτεμβρίου και είναι διαθέσιμο σε όλα τα σημεία πώλησης της Estée Lauder και στα φαρμακεία μέσω του δικτύου της Darphin. Η τιμή είναι 10.50 ευρώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στον Πανελλήνιο Σύλλογο  Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

 

Η Ελένη Μενεγάκη που και φέτος συμμετέχει ενεργά στον αγώνα της εκστρατείας είπε: ”Όλα αυτά τα χρόνια –όπως μας ενημερώνει και το Άλμα Ζωής-  η καμπάνια έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό γυναικών να ασχοληθούν με την υγεία τους και να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν  τον οργανισμό τους. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα όπου τα ποσοστά της έγκαιρης  διάγνωσης του καρκίνου του μαστού είναι πολύ χαμηλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές  χώρες, η εκστρατεία της Estee Lauder Companies αποτελεί μια σταθερή καμπάνια ενημέρωσης του κοινού ότι η «έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» και αποτελεί έναν επιβεβαιωμένο τρόπο προστασίας από την ασθένεια. Γι αυτό μέσα από την εκστρατεία του ροζ βραχιολιού προσπαθούμε μαζί με το Άλμα Ζωής και την Estee Lauder να υπενθυμίζουμε στις γυναίκες  3 απλές συμβουλές που όταν τηρούνται σώζουν ζωές:  μαστογραφία,  κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό και αυτοεξέταση.”

Η δική της προσωπική δράση κατά του καρκίνου του μαστού; Κάνει κάθε χρόνο μαστογραφεία την ημέρα των γενγεθλίων της. Το ίδιο προτρέπει όλες τις γυναίκες, να είναι η μαστογραφία το δώρο που θα κάνουν στον εαυτό τους!

Αγόρασε κι εσύ το δικό σου Pink Ribbon Bracelet στηρίζοντας την εκστρατεία για ακόμα μία φορά!