BEAUTY

Εσύ πώς τσεκάρεις αν τα καλλυντικά σου είναι καλά;

Συνεχώς, νέα προϊόντα ομορφιάς μας υπόσχονται δέρμα που δεν γερνάει, γλουτούς χωρίς κυτταρίτιδα, καλλίγραμμα πόδια και δέρμα μωρού. Όλα αυτά είναι καλά νέα, αρκεί εσείς να ξέρετε ότι τα καλλυντικά σας είναι τα καλύτερα για την επιδερμίδα σας. 

Να απαιτείτε κάθε καλλυντικό προϊόν που διατίθεται στην αγορά να εξασφαλίζει το υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας σας. Πολύ περισσότερο όταν αγοράζετε βρεφικά προϊόντα. Σύμφωνα με το Cosmetics Europe Activity Report 2013 (η έκδοση του γίνεται κάθε Ιούνιο με Σεπτέμβριο και αφορά στο προηγούμενο έτος) το κεφάλαιο που δαπανήθηκε από τους Ευρωπαίους καταναλωτές για καλλυντικά προϊόντα ανέρχεται στα 72 δις ευρώ, έναντι 47 δις ευρώ στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση με διαθέσιμο ποσό που ανέρχεται στα 816 εκατομμύρια ευρώ. Χαλάμε πάρα πολλά λεφτά και δεν πρέπει να τα πετάμε.

Πρέπει να τσεκάρουμε πάντα όταν αγοράζουμε αν το προϊόν έχει την σφραγίδα του ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), της αρμόδιας εθνική αρχή ελέγχου. Όπως μας συμβουλεύει η Μαρία Αγαπητού, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πιστοποίησης Συστημάτων & Προϊόντων, της TUV AUSTRIA HELLAS κάθε φορά που αγοράζουμε ένα προϊόν πρέπει να κοιτάμε:

– Την οδηγία χρήσης

– Τα συστατικά (formula facts). Για τους πιο ευαισθητοποιημένους χρήστες, να ελέγχουμε το ποσοστό συστατικών φυσικής προέλευσης που περιέχονται στο καλλυντικό (natural content)

– Αν απαιτείται, να είναι δερματολογικά ελεγμένο για τις ευαίσθητες περιοχές (π.χ. μάτια)

– Την ημερομηνία λήξης

– Αν το προϊόν είναι πιστοποιημένο

Το 2014 η TUV AUSTRIA HELLAS ήταν η πρώτη εταιρεία του κλάδου που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17065. Η διαπίστευση από το ΕΣΥΔ βεβαιώνει στους πελάτες του φορέα πιστοποίησης και τελικά στον τελικό καταναλωτή, ότι ο έλεγχος που διενεργείται είναι αξιόπιστος και αντικειμενικά σωστός. Ότι το καλλυντικό προϊόν που αγοράζει ο καταναλωτής είναι ασφαλές και θα του προσφέρει τη χρήση που του υπόσχεται, όταν η εταιρεία που το παράγει είναι πιστοποιημένη για την εφαρμογή του προτύπου ISO 22716.