ΜΑΛΛΙΑ

8 σπαστικά πράγματα που συμβαίνουν στο κομμωτήριο

Κούρεμα; Βάψιμο; Χτένισμα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που πας κομμωτήριο, το σίγουρο είναι πως αρκετές φορές έρχεσαι αντιμέτωπη με περίεργα πράγματα. Σου αφιερώνουμε τη λίστα που ακολουθεί και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σε αυτόν το κόσμο. Είμαστε πολλές!

Πάντα με το λάθος μπλουζάκι

Άσπρο μπλουζάκι, ζιβάγκο ή νέο απόκτημα. Όλες μας έχει τύχει να πάμε στο κομμωτήριο και να έχουμε κάνει το λάθος να φορέσουμε κάτι από τα προηγούμενα. Θες γιατί μπορεί μετά να έχουμε κανονίσει έξοδο, θες γιατί πολύ απλά ακόμα μια φορά ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ, βρισκόμαστε ξανά στην κομμώτρια και ακούμε ήχους από θρίλερ κάθε φορά που απλώνει τη βαφή μη διαπεράσει καμιά χρωστική την ρόμπα και έχουμε δράματα.

Φιλοσοφία γύρω από τη ρόμπα

Πως μπαίνει αυτό το πράγμα; Να βγάλω τη μπλούζα από μέσα ή να την αφήσω; Και γιατί τη φοράω αφού έτσι και αλλιώς θα γεμίσω με τρίχες; Αυτά και άλλα πολλά στα νέα του κομμωτηρίου με εσένα. Μην ευχαριστείς που σε παρακολουθήσαμε, ρεζίλι έγινες με αυτό το καρφωμένο βλέμμα πάνω στο κομμάτι υφάσματος που σε περιέβαλε.

Τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν το 1980

Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή που πρέπει να περιμένεις να δέσει η μπογιά στο κεφάλι. Προσπαθήσεις να ακούσεις λίγο τηλεόραση αλλά οι τουρμπίνες τριγύρω σε αφήνουν μόνο να διαβάσεις τα σουπεράκια. Βαριέσαι. Ανοίγεις περιοδικό. Περνάς πρώτη, δεύτερη σελίδα. Συνειδητοποιείς ότι είναι πιο παλιό και από το σεμεδάκι της γιαγιάς που’ χεις στο σπίτι. Κλείνεις περιοδικό. Κοιτάς το δείκτη. Τικ, τακ. Τικ, τακ. Α, έχεις και κινητό.

Έλα δε σε ακούω πάρε μετά

 

Το οποίο κινητό βέβαια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για να γράψεις μηνύματα και αυτό εντάξει, πόσο άνετα να το κάνεις όταν έχεις πάνω από το κεφάλι σου 2-3 ανθρώπους να πηγαινοέρχονται και να τσεκάρουν “πόσο άνοιξε η τρίχα”. Άμα χτυπήσει δε, την πάτησες. Μόλις πας να απαντήσεις, κακαρίζει η διπλανή, ανοίγει το πιστολάκι η κομμώτρια και εσύ εγκλωβισμένη μέσα στο αλουμινόχαρτο, δε μπορείς να βγεις έξω να κάνεις τη κουβέντα που θες. Ή και να βγεις θα γίνεις θέαμα βεβαίως βεβαίως.

Η αμήχανη στιγμή που πρέπει να πας τουαλέτα

Καλά όλα τα παραπάνω. Πες ότι μπορείς να τα ξεπεράσεις με χιούμορ. Το γεγονός, όμως, ότι χρειάζεται να πας τουαλέτα με εξαρτήματα στο κεφάλι δε μπορείς. Αρχικά σφίγγεις τα χείλη, κάνεις πως δε συμβαίνει τίποτα και συνεχίζεις να τσεκάρεις τα νέα περασμένων μηνών. Αλλά η ώρα δεν περνάει και εσύ πρέπει να πας τουαλέτα. Το τι συμβαίνει όταν πας με ένα σωρό sanitas στο κεφάλι ξέρεις πολύ καλά, δε χρειάζεται να επεκταθούμε.

Αυτό με το νερό

Φήμες λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ γυναίκα που να απάντησε με ειλικρίνεια σχετικά με το αν το νερό είναι ακριβώς όπως το θέλει στο λουτήρα. Λίγο κρύο, λίγο ζεστό, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί. Ας μην την κάνουν την ερώτηση, τσάμπα κόπος. Λούσιμο είναι θα περάσει.

Η ερώτηση “τι θα κάνεις απόψε”

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας κομμωτήριο και με πονηρό γελάκι να μη σε ρωτήσει κάποιος αν θα κάνεις κάτι το βράδυ. “Εεεε δε μπορεί, τόσο όμορφη που έγινες, μην το αφήσεις έτσι. Να πας μια βόλτα”. Χριστέ μου, τι τραβάμε.

Τα μαλλιά σου είναι πάντα τέλεια

 

Για το τέλος, το εξαιρετικά μοναδικό φαινόμενο “α τι ωραία που είναι τα μαλλιά σου” ακόμα και αν έχεις καταλήξει να είσαι σα μπιφτέκι, βγαίνοντας από την πόρτα του κομμωτηρίου. Όλοι μα όλοι οι παρευρισκόμενοι θα σου πουν ότι είσαι χάρμα οφθαλμών.  Κι ας μην είσαι.