ΜΑΛΛΙΑ

Δέσε τα μαλλιά σου στο λαιμό, ναι κάντο

Η μεγαλύτερη τάση που αναδείχθηκε στις ανοιξιάτικες πασαρέλες 2016 είναι και πάλι εκείνη των αξεσουάρ στα μαλλιά. Όχι όμως κοκκαλάκια, στέκες, μπαρέτες, τσιμπιδάκια κλπ. που μπορεί να σου έρχονται αμέσως στο μυαλό αλλά tiewraps.

Ναι ναι, ακριβώς όπως το άκουσες. Ο Christopher Kane με την καθοδήγηση του top hair stylist Guido Palau χρησιμοποίησε tiewraps στο λαιμό των μοντέλων βάζοντας τα μαλλιά μέσα και πραγματικά ξεχώρισε. Τα μαλλιά ήταν λεία και περιποιημένα με τα καλοσχηματισμένα φρύδια να ξεχωρίζουν σε ένα σχεδόν άβαφο δέρμα. Δεν ήταν όμως ο μοναδικός που επέλεξε τη συγκεκριμένη τάση.

Ο Guido Palau και στον Dior αλλά και o Paul Hanlon στη Mary Katrantzou έβαλε τα μαλλιά μέσα στο ύψος του λαιμού χρησιμοποιώντας φιόγκους τύπου τσόκερ (bow choker) που έδωσαν ένα πιο ιδιαίτερο ύφος στις δημιουργίες τους.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εφαρμόσεις τα tiewraps ή μεταξωτά μαντίλια σε μαλλιά ίσια ή με κυματισμούς  -δεν έχει να κάνει- και να τα συνδυάσεις με διακριτικό μακιγιάζ και ανάλαφρα ανοιξιάτικα φορέματα. Είναι σίγουρο πως θα κάνεις τη διαφορά.

Dior

 

 

 

 

Christopher Kane

 

 

 

Mary Katrantzou