ΜΑΛΛΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου

Αν νομίζεις ότι με το να σταματήσεις τις βαφές ή την υπέρμετρη θερμότητα από το σεσουάρ θα κάνεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν ευκολότερα και γρηγορότερα, τότε είσαι λάθος πληροφορημένη. Σίγουρα, οι συνήθειες αυτές επιβαρύνουν τα μαλλιά αλλά δεν είναι η αιτία που δυσκολεύονται τόσο να μακρύνουν.

Ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο χρονικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας του, ο οποίος καθορίζεται από το DNA του. “Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτός ο κύκλος ορίζεται μεταξύ δύο και έξι ετών”, σημειώνει ο επιστήμονας Eric Spengler και συμπληρώνει: “Μόλις μια τρίχα φτάσει στο τέλος του κύκλου της (ο οποίος μικραίνει όσο μεγαλώνεις), όχι μόνο σταματά να αναπτύσσεται, αλλά θα πέσει και από το θύλακά της και μία νέα θα αρχίσει να μεγαλώνει στη θέση της. Αυτό εξηγεί και την απώλεια 50-100 τριχών την ημέρα”.

Αυτός ο φυσιολογικός κύκλος υποδεικνύει το πόσο πολύ μπορεί κανείς να μακρύνει τα μαλλιά του. Ωστόσο, κάπου εκεί είναι που αποκτάμε κακές συνήθειες όπως οι βαφές, το συχνό hairstyling κλπ., μη αφήνοντας τα μαλλιά μας να αγγίξουν ούτε κατά προσέγγιση αυτό το προσδόκιμο ζωής.