ΜΑΛΛΙΑ

Μύθοι και αλήθειες για τα μαλλιά

Θα τα μάθεις όλα. Θα ασχοληθούμε με τα μαλλιά σου και θα λύσουμε όλες τις απορίες που πιθανόν μπορεί να έχεις. Γιατί και οι τρίχες έχουν την αξία τους.

Μύθος: Μπύρα στα μαλλιά;

Η αλήθεια: Όντως η μπύρα κάνει πολύ καλό στα μαλλιά. Βοηθά ιδιαίτερα τα ταλαιπωρημένα και θαμπά μαλλιά, καθώς οι βιταμίνες, οι πρωτεΐνες, τα μεταλλικά άλατα και τα αμινοξέα κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται υγιή και λαμπερά.

Μύθος: Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως σαμπουάν

Η αλήθεια: Η μαγειρική σόδα είναι για την κουζίνα. Στα μαλλιά χρησιμοποιούμε μόνο σαμπουάν.

Μύθος: Τα αυγά μπορεί να δυναμώσουν τα μαλλιά

Η αλήθεια: Τα συστατικά που περιέχουν τα αυγά μπορούν όντως να δυναμώσουν τα μαλλιά σας. Φτιάξτε μάσκα με κρόκο και λάδι για ξηρά μαλλιά και με λεμόνι για λάμψη.

Μύθος: Το συχνό κόψιμο βοηθά στο μάκρος

Η αλήθεια: Το κόψιμο της ψαλίδας δε σχετίζεται με το μάκρος. Το μόνο που μπορείτε να επιτύχετε είναι ένα υγιές αποτέλεσμα.

Μύθος: Οι βιταμίνες κάνουν θαύματα

Η αλήθεια: Κάνουν όντως θαύματα σε μαλλιά, νύχια και δέρμα. Φυσικά συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μύθος: Μηλόξυδο για την πιτυρίδα;

Η αλήθεια: Κι όμως. Τα προϊόντα της κουζίνας αποδεικνύονται σωτήριες λύσεις για το τριχωτό της κεφαλής. Τα ειδικά σαμπουάν για την πιτυρίδα είναι πολύ σκληρά και καταστρέφουν το χρώμα. Γιατί να μην δοκιμάσετε κάτι φυσικό;

Μύθος: Βάλε λάδι

Η αλήθεια: Βάλε λάδι και κοιμήσου βράδυ. Το ελαιόλαδο θα κάνει τα μαλλιά σας πιο μαλακά, πιο δυνατά, και πολύ λαμπερά. Απλώστε στις ρίζες λάδι και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση. Πώς θα βγάλετε το λάδι από τα σεντόνια, σε άλλο θέμα.