ΜΑΛΛΙΑ

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου πρώτη φορά

Λατρεύεις τα χρώματα στα μαλλιά και ζηλεύεις τις γυναίκες που τολμούν να κάνουν συνεχώς αλλαγές; Πάντα ήθελες να γίνεις κοκκινομάλλα αλλά ποτέ δεν πήρες το ρίσκο να το κάνεις στα δικά σου μαλλιά;

Είναι δύσκολη απόφαση και όσο κι αν σου φαίνεται ωραία έχει και τα αρνητικά της. Πρώτα από όλα το μαλλί σου δεν θα είναι το ίδιο απαλό, θα θέλει περισσότερη φροντίδα και κάθε μήνα (τουλάχιστον) βάψιμο. Από την άλλη όμως αν είναι κάτι που το θέλεις πολύ είναι κρίμα να μην το κάνεις και να μείνεις με τον καημό.

Λοιπόν φίλη μου θέλω να το σκεφτείς πολύ καλά για να μην το μετανιώσεις στο μέλλον, αλλά πριν πάρεις την απόφαση διάβασε προσεκτικά πιο κάτω:

1. Βρες έναν έμπειρο κομμωτή και άκου προσεκτικά τις συμβουλές του

Δε θέλεις να ρισκάρεις, θέλεις; Κάνε μια καλή έρευνα, ρώτησε φίλους σου ή συναδέλφους ή ακόμη ρώτα κοπέλες στον δρόμο που σου άρεσαν τα μαλλιά τους. Μην ντρέπεσαι, θα κάνεις μεγάλη αλλαγή και πρέπει να αξίζει.

2. Το κόψιμο των μαλλιών σου είναι αναγκαίο πριν τα βάψεις

Οι άκρες των μαλλιών σου το πιο πιθανό είναι να καταστραφούν, ειδικά αν έχει περάσει καιρός από τότε που τα είχες κόψει τελευταία φορά.

3. Να σκεφτείς όλες τις επιλογές πριν καταλήξεις

 

Στις μέρες μας το να βάψεις τα μαλλιά σου, σου προσφέρει πολλές επιλογές και όχι μόνο μια απλή μονόχρωμη βαφή. Αν θέλεις κάτι φυσικό, υπάρχουν τα highlights(google it), αν πάλι θες κάτι που δεν σε δεσμεύει, δηλαδή αν δεν σου αρέσει να μπορείς να το μπαλώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάνε ένα όμπρε. Μην βιαστείς, εξέτασε όλα όσα έχουν παίξει τα τελευταία χρόνια στα χρώματα μαλλιών και διάλεξε το καλύτερο. Μια καλή έρευνα, πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Διάλεξε τα σωστά προϊόντα μαλλιών

Και κυρίως την βαφή που θα βάλεις στα μαλλιά σου. Αν για παράδειγμα περιέχει χημικές ουσίες, το δέρμα σου μπορεί να αντιδράσει.

5. Μην τα παραμελήσεις μετά τη βαφή, χρειάζονται φροντίδα

 

Πριν πάρεις το μεγάλο ρίσκο μην ξεχνάς πως τα μαλλιά σου χρειάζονται φροντίδα. Εγώ για παράδειγμα έχω κάνει αυτό το λάθος. Ποιο; Βάφω τα μαλλιά μου από το Λύκειο, κάθε δίμηνο(κάποτε έκανα και 11 μήνες να τα βάψω) και προφανώς είναι κατεστραμμένα. Ενώ έχω πλούσιο μαλλί, δεν βάζω τα σωστά προϊόντα και δεν κάνω τίποτα άλλο παρά να τα κάνω μπάνιο. Το μαλλί χρειάζεται φροντίδα. Αντηλιακά, σιλικόνες, λαδάκια, μάσκες μαλλιών κι όλα αυτά δεν είναι τυχαίο που έχουν βγει στην αγορά.