ΜΑΛΛΙΑ

Πώς να πλένεις τα μαλλιά σου σωστά

Φροντίζεις τα μαλλιά σου. Θέλεις να λάμπουν και να μυρίζουν υπέροχα. Αγοράζεις τα καλύτερα σαμπουάν, όλα τα επαγγελματικά spray για να τα διατηρείς λαμπερά. Σκέφτηκες ποτέ, πως υπάρχει περίπτωση να μην τα πλένεις σωστά;

Βασικά σίγουρα τα πλένεις λάθος. Γι αυτό ακολούθησε βήμα- βήμα τα πιο κάτω και θα δεις την διαφορά.

Βήμα 1ο: Ξεκίνησε με ένα ξέπλυμα

Μην βάλεις αμέσως σαμπουάν. Το ζεστό νερό θα καθαρίσει τις βρομιές που μπορεί να έχουν τα μαλλιά σου και τα spray ή το gel που έχεις βάλει. Εκτός αυτού, θα χαλαρώσεις.

Βήμα 2ο: Αν έχεις μακριά μαλλιά βάλε πρώτα μαλακτικό

Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά μάλλον ”μπερδεύονται” εύκολα, είναι γεμάτα κόμπους.  Καλό θα ήταν να βάλεις λίγο conditioner για να μπορέσεις να συνεχίσεις σωστά το λούσιμο των μαλλιών σου.

Βήμα 3ο: Ξεκίνα να σαπουνίζεις από τη ρίζα προς τις άκρες

Τα μαλλιά πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής είναι πιο ”νέα” απ’ ότι στις άκρες. Γι΄αυτό και θα είναι πιο λιπαρά. Ξεκίνα λοιπόν με την ρίζα και σαπούνισε καλά. Μην βάλεις πολύ ποσότητα σαμπουάν. Μπορεί να απλωθεί καλά σε όλα σου τα μαλλιά και με πιο λίγο. 

Βήμα 4ο: Να κάνεις μασάζ. Μην είσαι ”σκληρή” με τα μαλλιά σου

Μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στην επιδερμίδα των μαλλιών σου που θα οδηγήσει σε φριζάρισμα.

Βήμα 5ο: Μην σαπουνίσεις και δεύτερη φορά

Είμαι σίγουρη πως τα σαπουνίζεις τουλάχιστον δυο φορές γιατί θες να μυρίζουν περισσότερο. Αλλά δεν χρειάζεται γιατί καθαρίζουν και με την πρώτη. Εκτός κι αν τα νιώθεις τόσο βρώμικα που χρειάζονται δεύτερη φορά.

Βήμα 6ο: Πρόσθεσε μαλακτικό από την μέση των μαλλιών σου και κάτω στις άκρες

Είπαμε θα βάλεις στην αρχή αν έχεις μακρυά μαλλιά (δεύτερο βήμα). Αν όχι, τότε θα βάλεις τώρα και θα περιμένεις δυο λεπτά. Όσο περισσότερο αφήσεις το μαλακτικό ή την κρέμα μαλλιών, τόσο το καλύτερο.

Βήμα 7ο: Ξέπλυνε με κρύο νερό

Το κρύο νερό θα κλείσει τους πόρους της κεφαλής σου και θα τα κάνει τα μαλλιά σου να λάμπουν.