ΜΑΛΛΙΑ

4 tips για μακριά, δυνατά και λαμπερά μαλλιά

Μία πρόσφατη έρευνα στο χώρο της ομορφιάς έδειξε ότι σχεδόν το 100% των γυναικών σχετίζουν το πόσο όμορφες νιώθουν με τα μαλλιά τους. Προφανώς και δεν πρόκειται για grand news, απλά είναι και επίσημο πια ότι τα μαλλιά είναι βασικό όπλο γοητείας για καθεμία.

Πολλές φορές όμως είναι δύσκολο να μακρύνεις υγιή και δυνατά μαλλιά, αφού το styling, η βαφή, η διατροφή ακόμα και το καθημερινό σεσουάρ είναι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την τρίχα και την ανάπτυξή της.

Προφανώς και χρειάζονται βοήθεια τα μαλλιά για να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν τη δύναμή τους. Και για μία υγιή τρίχα πρώτα πρέπει να φροντίσεις το τριχωτό της κεφαλής, στο οποίο βρίσκεται η ρίζα της τρίχας. Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα δεις τα μαλλιά σου να μεταμορφώνονται.

Μίνι θεραπεία πριν το λούσιμο

Είπαμε ότι όλα ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής. Με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων εξειδικευμένο για αυτό το σημείο, που θα βρεις σίγουρα στην αγορά, κάνε μασάζ με τα δάχτυλα σε όλο το κεφάλι. Αυτό χρειάζεται να το κάνεις 20’ πριν το λούσιμο και βοηθάει στο να διατηρηθούν καθαρές οι ρίζες αλλά και στην κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Διώξε μακριά τα νεκρά κύτταρα

Η απολέπιση είναι και σε αυτό το σημείο πολύ χρήσιμη. Οι κόκκοι από θαλασσινό αλάτι βοηθούν στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στο θύλακα της τρίχας και δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Όταν αισθάνεστε έντονη φαγούρα λοιπόν δοκιμάστε ένα απολεπιστικό προϊόν στο τριχωτό. Θα σας χαλαρώσει και θα διώξει τυχόν υπολείμματα βαφής ή άλλα, κάνοντάς σας να νιώσετε καλύτερα.

Φυτικό καθαριστικό

Δοκίμασε να λουστείς με ένα φυτικό σαμπουάν που θα καθαρίσει ήπια τα μαλλιά σου χωρίς να τα επιβαρύνει με άλλα χημικά. Τα τελευταία μπορεί να καθαρίζουν την τρίχα αλλά βαραίνουν τα μαλλιά και κάποια συστατικά τους μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, ξηροδερμία κι άλλα συμπτώματα. Κάνε ένα διάλειμμα από τα σαμπουάν του εμπορίου με τον πλούσιο –απολαυστικό κατά τ’ άλλα αφρό’- και χάρισε μία ήπια φροντίδα στα μαλλιά σου.

Super ενυδάτωση

Η μάσκα μαλλιών είναι συνήθως απαραίτητη σε κάθε τύπο μαλλιών. Ακόμα και στα πιο υγιή μαλλιά λίγη παραπάνω λάμψη είναι ευπρόσδεκτη. Ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σου και τις ανάγκες τους επέλεξε τη σωστή μάσκα μαλλιών για θρέψη, λάμψη και φροντίδα. Έχεις πολλές επιλογές είτε στραφείς στα hair brands είτε σε DIY συνταγές.

My tip: Αν έχεις εντοπίσει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, τότε αναζήτησε εξειδικευμένες θεραπείες που θα αναζωογονήσουν την περιοχή και θα δώσουν στις τρίχες σου την ανάσα που χρειάζονται για να μακρύνουν σωστά.