ΜΑΛΛΙΑ

Πόσο σωστό είναι να μη λούζεσαι;

Όχι, δεν έχει να κάνει με οικονομία. Οι ακόλουθοι του «no poomovement» υποστηρίζουν ότι τα μαλλιά μας είναι πολύ πιο ανθεκτικά από όσο νομίζουμε και στην πραγματικότητα μπορούν να είναι υγιή και λαμπερά ακόμα και χωρίς τη χρήση σαμπουάν. Au naturel με άλλα λόγια.

Αν και ακούγεται ιδιαίτερα τρομακτικό, αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα θα διαπιστώσετε πως θεωρητικά τουλάχιστον πιθανόν να υπάρχει κάποια βάση. Είναι αλήθεια πως στην αγορά υπάρχουν αρκετά προϊόντα τα οποία «απογυμνώνουν» τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από τηφυσική τους λιπαρότητα, πράγμα που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Την ίδια στιγμή, τα μήκη και οι άκρες μένουν αφυδατωμένες και απροστάτευτες με αποτέλεσμα να γίνονταιαπαραίτητα τα κοντίσιονερ και οι μάσκες.

Ποια λοιπόν είναι η λύση; Να απαρνηθούμε μια για πάντα το σαμπουάν και να αφήσουμε τη φύση να αναλάβει τα υπόλοιπα. Δεν είναι λίγες εκείνες που το τόλμησαν και δεν δίστασαν να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία τους, 3 εβδομάδες αρκούν ώστε τα μαλλιά να ξεπεράσουν το σοκ της νέας αυτής αλλαγής και να ισορροπήσουν μόνα τους στο νέο καθεστώς, ανακτώντας την υγιή και λαμπερή τους όψη. Ακόμα και οι πιο ένθερμες υποστηρικτριές του κινήματος, αναγνώρισαν πως η έντονη λιπαρότητα ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος, τον οποίο αντιμετώπισαν με τη βοήθεια της μαγειρικής σόδας.

Αν ρωτάτε τη γνώμη μας, πιστεύουμε πως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Ναι, η χρήση μη κατάλληλου για τον τύπο των μαλλιών σας σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διορθωθούν αφήνοντας τα μαλλιά στην τύχη τους. Αντί να διαγράψετε μια για πάντα το σαμπουάν από την καθημερινή σας περιποίηση, μπείτε στον κόπο να βρείτε ποιο είναι εκείνο που καλύπτει απόλυτα τις εξειδικευμένες ανάγκες των μαλλιών σας, προσφέροντας τη
λύση σε κάθε τους πρόβλημα.

Σαμπουάν θρέψης για ξηρά μαλλιά Extraordinary Oil, Elvive, L’OrealParis

 

Σαμπουάν επανόρθωσης για μετά την έκθεση στον ήλιο Bain Après-Soleil, Kérastase (στα κομμωτήρια)

 

Σαμπουάν καθαρισμού Clarifying Shampoo, Moroccanoil 21,85€

 

Σαμπουάν για καθημερινό λούσιμο Every Day Shampoo, Frezyderm 8,44€

 

Σαμπουάν ενάντια στην πιτυρίδα, Dercos Anti-Dandruff Advanced Action Shampoo, Vichy 7,70€