ΜΑΛΛΙΑ

Τα έλαια μαλλιών είναι τα μυστικά σου όπλα

Η εμμονή μου με την περιποίηση των μαλλιών έχει περάσει από πολλά στάδια: πρώτοι οι οροί με σιλικόνη που προστάτευαν τις άκρες των μαλλιών από το σπάσιμο και την ψαλίδα χωρίς όμως να προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση και θρέψη, έπειτα τα προστατευτικά γαλακτώματα για έλεγχο φριζαρίσματος με τη χρήση θερμικών εργαλείων χωρίς όμως ιδιαίτερη διάρκεια και πάει λέγοντας.

Σήμερα, τη θέση τους παίρνουν τα ξηρά, μη λιπαρά λάδια τα οποία περιέχουν στη σύνθεσή τους έλαια με μοναδικές ιδιότητες, ώστε να επανορθώνουν και να αναδομούν την τρίχα, προστατεύοντάς την ταυτόχρονα από την ταλαιπωρία του βουρτσίσματος, του σεσουάρ, των ψαλιδιών για ίσιωμα ή μπούκλες.

Πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να επωφεληθείς από τις ευεργετικές τους ιδιότητες;

Άπλωσε τα πριν το λούσιμο στις φθαρμένες άκρες των μαλλιών αν είναι πολύ ξηρές και φριζάρουν, ώστε να μην αφυδατωθούν.

Σε νωπά μαλλιά, ρίχνεις μερικές σταγόνες στις παλάμες και τις περνάς μόνο από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες, δίνοντας έμφαση στις τελευταίες. Χτενίζεις με το συνηθισμένο τρόπο.

Αν βάφεις ή κάνεις ανταύγειες στα μαλλιά σου, ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου βάλει λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών και στα σημεία που είναι πιο ταλαιπωρημένα –όπως η φράντζα για παράδειγμα-, ώστε να είναι πιο προστατευμένα από την αμμωνία ή το οξυζενέ της βαφής.

Αφού τελειώσεις το styling των μαλλιών ρίξε 2-3 σταγόνες στις παλάμες και χτένισε με τα δάχτυλα τα μαλλιά, πρώτα από τη μέση του μήκους μέχρι τις άκρες και στη συνέχεια από πιο ψηλά, ώστε να προσφέρεις φυσική διαμόρφωση και λάμψη στα μαλλιά.

Οι προτάσεις μας

1. Λάδι περιποίησης με έλαιο αργκάν All Soft Argan-6 Oil, Redken, (αποκλειστικά στα κομμωτήρια)

 

2. Λάδι περιποίησης με έξι πολύτιμα εκχυλίσματα ελαίων από άνθη Elvive Extraordinary Oil, L’Oréal Paris

 

3. Διφασικό έλαιο για όγκο στα λεπτά μαλλιά Elixir Ultime, Kérastase, (αποκλειστικά στα κομμωτήρια)

 

4. Λάδι περιποίησης με έλαιο ελιάς και βούτυρο καριτέ Silk Wonder Smoothing Oil για λάμψη και έλεγχο φριζαρίσματος, Matrix

 

5. Λάδι περιποίησης Mythic Oil, L’Oréal Professionnel για θρέψη, λάμψη και πειθαρχία, (αποκλειστικά στα κομμωτήρια)