ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ

Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν περιποιείσαι τα νύχια σου

Είσαι από εκείνες που δεν εμπειστεύονται τα νύχια τους σε αγνώστους για την περιποίησή τους και προτιμάς να κάνεις το μανικιούρ σου μόνη σου.

Και μπορεί να πράττεις πολύ καλά, αλλά, καθώς δεν είσαι και επαγγελματίας, είναι πολύ λογικό να κάνεις και λάθος χειρισμούς ή να έχεις αποκτήσει λάθος συνήθειες ως προς την περιποίηση των άκρων σου.

Δες τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη και έχε τα κατά νου την επόμενη φορά που θα κάτσεις να ασχοληθείς με τα νύχια σου.

1) Κόβεις τα νύχια σου

Συνήθως κόβεις κατά λάθος περισσότερο απ’ όσο υπολογίζεις και μετά προσπαθείς να φτιάξεις τη ζημιά με τη λίμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρεις να αποκτήσεις το σχήμα που επιθυμούσες. Χρησιμοποίησε μόνο τη λίμα εξαρχής για κοντά νύχια ή κόψε το μισό από εκείνο που θες να κοντύνεις το νύχι σου και κάνε το υπόλοιπο με τη λίμα, αν έχεις μακριά νύχια.

2) Κόβεις τα πετσάκια σου

Μην τα κόβεις, απλώς σπρώξε τα. Κατά προτίμηση όσο είσαι στο ντους, καθώς τότε έχει ήδη μαλακώσει το δέρμα σου από το νερό.

3) Λιμάρεις τα νύχια σου με τη γνωστή κίνηση “εμπρός-πίσω”

Προτίμησε να το κάνεις προς τη μία κατεύθυνση. Ξεκίνα από τη μία γωνία του νυχιού και δούλεψε τη λίμα μέχρι την άλλη γωνία.

4) Τα νύχια σου δεν είναι εντελώς καθαρά

Για να είσαι σίγουρη ότι το μανό θα διαρκέσει, πρέπει τα νύχια να είναι καθαρά από οποιαδήποτε έλαια ή ενυδατικές κρέμες κλπ.

5) Κάτι ξεχνάς

Δεν περνάς το βερνίκι μέχρι τις άκρες του νυχιού σου, με αποτέλεσμα να χαλάει σύντομα. Να φτάνεις από άκρη σε άκρη το βερνίκι, το ίδιο να κάνεις και με το topcoat.