ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 6 χρήσεις του τζίντζερ που δεν φανταζόσουν

Το τζίντζερ είναι κάτι παραπάνω από ένα (μορφολογικά άσχημο) συστατικό για κοκτέιλς, χυμούς και ταϋλανδέζικο φαγητό. Είναι κάτι που οι κλασικές μαμάδες αγνοούν και βάζουν αργά αργά στην κουζίνα τους, αλλά πρόκειται επίσης και για μια ρίζα που κάνει θαύματα στο δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία σου.

Αν λοιπόν δεν είσαι ούτε εσύ εξοικειωμένη με το τζίντζερ – και μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσες μόνο σε προτάσεις σχετικές με χρώματα μαλλιών – ιδού οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το καλό σου.

Πρώτα διάλεξε και κόψε σωστά το τζίντζερ

Οι φρέσκες ρίζες τζίντζερ βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά. Διάλεξε αυτή η επιφάνεια της οποίας είναι πιο λεία και δεν έχει αυτή τη ”ρυτιδιασμένη” και αφυδατωμένη όψη.

Αντί να πάρεις μαχαίρι για το κόψιμο, προτίμησε ένα κουτάλι. Χρησιμοποίησε την πίσω μεριά του και σιγά σιγά ξύσε το παχύ στρώμα φλούδας. Στη συνέχεια κόψε μικρούς κύβους και βαλ’ τους σε μια πλαστική σακούλα ή αλουμινόχαρτο. Αποθηκεύοντάς το στην κατάψυξη, εξασφαλίζεις ότι θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ρίζα και μελλοντικά!

Το τζίντζερ είναι αυτό που ζητάει η επιδερμίδα σου

Περιέχει τζιντζερόλη, ένα αντιφλεγμονώδες συστατικό που χρησιμεύει στη μείωση του πρηξίματος του προσώπου. Μετά από ένα ξενύχτι, μια σπιτική μάσκα με τζίντζερ (τζίντζερ με νερό στο μπλέντερ και έπειτα μέλι για να γίνει μάσκα. Την αφήνεις 20 λεπτά και ξεβγάζεις.), είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι!

Επίσης το τζίντζερ είναι εξαιρετικό για να χαρίσει στο πρόσωπό σου λάμψη. Πρόκειται για μαγικό, θεραπευτικό συστατικό, ειδικά για όσους υποφέρουν από υπέρχρωση, που προκαλείται όταν η περίσσεια μελανίνης συσσωρεύεται σε ορισμένους τομείς. Είτε πρόκειται για μελανιά, είτε για σημάδι που σου άφησε κάποιο τεράστιο σπυράκι, το τζίντζερ υπόσχεται να το εξομαλύνει!

 

 

 

Perfect hair? Ginger Care!

Το τζίντζερ θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου που τόσα χρόνια προσπαθείς, καθώς μπορεί να γιατρέψει τα κατεστραμμένα ή σπασμένα μαλλιά και να τους δώσει τη δύναμη να μακρύνουν. Επίσης, βοηθά στο να εξαφανίσεις την πιτυρίδα, αλλά και να μακρύνουν εκείνες οι φύτρες που επιμένουν να πετάνε.

Από μέσα προς τα έξω

Μάλλον η πιο συχνή του χρήση ως βότανο, είναι στο τσάι χωρίς καφεΐνη. Μπορείς να το φτιάξεις χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι τσαγιού που ήδη έχεις, ή μια πολύ τριμμένη ρίζα. Χάρη στη θερμαντική του δράση, είναι εξαιρετικό για το κρυολόγημα ή τη γρίπη.

Επίσης το τζίντζερ είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ως θεραπεία για πεπτικά προβλήματα, αφού μπορεί να σε ανακουφίσει αν έχεις στομαχική διαταραχή από χαλασμένα τρόφιμα. Όταν λαμβάνεται σε μορφή χαπιού, μπορεί να μειώσει ακόμα και τον πόνο που προκαλείται στους μύες από την άσκηση.

Μπορεί ακόμα να εξαφανίσει τη ναυτία και την ανακατωσούρα είτε προέρχεται από ταξίδι με στροφές, από πλοίο ή φαγητό! Αν είσαι στο δρόμο, δοκίμασε τις τσίχλες με τζιντζερ ή κάποιο σνακ με αυτό το συστατικό, και θα νιώσεις καλύτερα. Αν όμως απλά έχεις ένα overdose από υπερκατανάλωση αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, πιες μια κούπα τσάι τζίντζερ πριν ζητήσεις να σε πάνε στο νοσοκομείο. (Πιάνει κι αν είσαι έγκυος και έχεις πρωινή αδιαθεσία!)