ΠΡΟΣΩΠΟ

10 φανταστικά κοραλί κραγιόν και πως να τα φορέσεις σωστά

Είναι συγκλονιστικό πως μία εύστοχα επιλεγμένη απόχρωση έντονου κραγιόν μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση, να φωτίσει το πρόσωπο και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του. «To πορτοκαλί κραγιόν είναι το νέο κόκκινο γι’ αυτή τη σεζόν. Είναι πιο νεανικό και πιο παιχνιδιάρικο», σχολιάζουν οι περισσότεροι makeup artists που δημιουργούν τα λουκ στα σόου των μεγάλων σχεδιαστών. Το μυστικό είναι να επιλέξεις τις αποχρώσεις του πορτοκαλί που πάνε προς το κόκκινο και όχι τις πιο κίτρινες και πιο φλούο οι οποίες είναι προτιμότερες μόνο για την πασαρέλα.

Τώρα για να ακολουθήσεις τη φετινή αγαπημένη τάση στα χείλη έτσι όπως την είδαμε στα fashion shows των Anthony Vaccarello, Nina Ricci, Jenny Packham κ.α., δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα, φέρνοντας κοντά στα χείλη το tester με την απόχρωση που πιστεύεις ότι σου πηγαίνει. Αν δείχνει πράγματι να σε κολακεύει, δοκίμασε τη απευθείας στα χείλη, για να βεβαιωθείς. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στις διάφορες υφές -ματ, σατινέ – λαμβάνοντας υπόψιν πως οι πιο ματ είναι πιο έντονες, αλλά και αυτές που αγαπά περισσότερο η μόδα. Τώρα όσον αφορά τη σωστή εφαρμογή του πορτοκαλί κραγιόν στα χείλη, ισχύει ό,τι και σε όλα τα έντονα κραγιόν.

TIPS

1. Φροντίζουμε η επιφάνεια των χειλιών να είναι λεία, κάνοντας αν χρειάζεται πιο πριν απολέπιση με τη βοήθεια του scrub που χρησιμοποιείς και στο πρόσωπο.

2. Απλώνεις ελάχιστη ποσότητα ενυδατικού balm και κάνεις απαλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να απορροφηθεί τέλεια.

3. Κάνεις το περίγραμμα των χειλιών με ένα μολύβι σε απόχρωση ίδια ή κοντινή με αυτή του κραγιόν και στη συνέχεια γεμίζεις και το εσωτερικό τους.

4. Απλώνεις το κραγιόν και κατόπιν ταμπονάρεις με ένα χαρτομάντιλο πιέζοντας ελαφρά την επιφάνεια των χειλιών.

5. Τέλος, ξαναπερνάς άλλη μία στρώση κραγιόν.

10 ΚΡΑΓΙΟΝ

1. Κραγιόν liplipmat (No 400), 3ina, The Mall Athens

 

2. Κραγιόν Dior Addict Lipstick (No 533 Appeal), Dior

 

3. Κραγιόν Fatal Lips Sephora Rouge Cream (No 44 Little Desire), Sephora

 

4. Κραγιόν Lip Color (Bright Solar Affair), Tom Ford Beauty, Attica Golden Hall

 

5. Κραγιόν Lip Parfait Creamy Colourbalm (Juicy Papaya), Laura Mercier, Attica Golden Hall

 

6. Κραγιόν Shine Lover (No 512), Lancôme

 

7. Κραγιόν Rouge d’ Armani (No 300), Giorgio Armani Beauty

 

8. Κραγιόν Rouge Volupté Shine (No 41), Yves Saint Laurent

 

9. Kραγιόν The Classic Cream Lipstick (Νο 440 Orange), Dolce & Gabbana Make Up

 

10. Κραγιόν Long-wear Lip Color (No 57 Rich Coralle Rose), Artdeco