BEAUTY TIPS

5 απίστευτοι λόγοι που βγάζεις ακμή το καλοκαίρι

Καθαρίζεις πάντα το πρόσωπό σου από το make up, ακολουθείς με ευλάβεια όλα τα βήματα περιποίησης, αλλά συνεχίζεις και έχεις ακμή. Από τη μία υπάρχουν κάποιοι γενετικοί παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις, αλλά από τη άλλη υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Λοιπόν, άκου:

Το λάθος αντηλιακό

Ξέρεις πολύ καλά πως το να φοράς αντηλιακό είναι πλέον απαραίτητο, αλλά τα συστατικά που φράζουν τους πόρους είναι ένα θέμα. Αν έχεις ένα επιρρεπές στην ακμή δέρμα, είναι σημαντικό να αποφεύγεις τα αντηλιακά που περιέχουν έλαιο. Να προτιμάς αυτά που χαρακτηρίζονται ως “non comedogenic” με απλά λόγια “oil free”.

Παγωτά

Το ξέρουμε ότι λαχταρά ένα χωνάκι με δέκα μπάλες πάνω, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία που λένε πως τα γαλακτοκομικά μπορούν να σε βάλουν σε μπελάδες ακόμα και αν δεν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία. Μάλλον ευθύνονται οι ορμόνες που υπάρχουν στο γάλα και συγκεκριμένα στα λιπαρά του. Οπότε να προτιμάς άπαχα γαλακτοκομικά.

Ζεστά ντους

Ωραία αυτά τα μπάνια τα ζεστά, που κάνεις scrub σε όλο σου το δέρμα και βγάζεις τη βρωμιά της πόλης από πάνω σου. Ωστόσο, το ζεστό νερό αφυδατώνει το δέρμα σου και επιδεινώνει την ακμή. Καλύτερα λοιπόν να κάνεις ντους με δροσερό νεράκι και πρόσεχε τη χρησιμοπιείς. Συγκεκριμένα έλαια στο σαμπουάν και στο conditioner που πέφτουν στην πλάτη σου μπορεί να σου δημιουργούν ακμή. Συμβουλή: πλένε το σώμα σου στο τέλος, ώστε να αφαιρεις όλα τα συστατικά που έχουν αφήσει πάνω σου τα προϊόντα για τα μαλλιά.

Ρούχα γυμναστικής

Μετά τη γυμναστική θέλεις να πιεις ένα χυμό να πάρεις τα πάνω σου, αλλά το ξέρεις ότι όσο περισσότερο κάθεσαι με τα ιδρωμένα σου ρούχα, τόσο περισσότερο προκαλείς τη μοίρα σου να πετάξεις σπυράκια.

Τα headphones σου

Θέλεις όταν τρέχεις ή όταν είσαι στο γυμναστήριο να ακούς το Worth it 100 φορές. Μαζί σου. Αν όμως χρησιμοποιείς ακουστικά και συγκεκριμένα headphones από τον ιδρώτα μαζεύονται βακτήρια στα μαξιλαράκια και άνετα μπορεί αυτά να προκαλέσουν ακμή ή δερματίτιδα σμηγματόροιας. Γι αυτό να τα καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση, και να έχεις μαζί σου και μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για το πρόσωπό σου.