ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την κρέμα ματιών

Υπάρχει ένα μία θεωρεία σχετικά με τις κρέμες ματιών και τη χρήση τους. Πότε πρέπει να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς; Υπάρχει η κατάλληλη ηλικία και ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής;

Έχω κάνει αρκετή έρευνα σχετικά με την κρέμα ματιών, αφού πιστεύω ότι τα μάτια χρήζουν προσοχής και περιποίησης όπως ακριβώς και η επιδερμίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματά μου η κρέμα ματιών:

1. Δεν υπάρχει η σωστή ηλικία για να ξεκινήσεις να βάζεις κρέμα ματιών. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις κρέμες προσώπου έτσι και με αυτές για τα μάτια, υπάρχει η κατάλληλη για τη δική σου ανάγκη. Και πίστεψέ με, η ενυδάτωση είναι βασική ανάγκη όλων των γυναικών.

2. Το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητα συστατικά για μία κρέμα ματιών. Όταν λοιπόν αναζητάτε μια, φροντίστε να τα περιέχει.

3. Η εφαρμογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν τη βάζουν. Πρέπει να είσαι προσεκτική λοιπόν και να ακολουθείς το μισοφέγγαρο που κάνουν τα κόκαλα γύρω από τα μάτια σου. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις με τα δάχτυλα και απέφυγε το σημείο ακριβώς κάτω από τα μάτια. Έτσι θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες που μπορούν να προκληθούν λόγω της ευαισθησίας που έχει αυτή η περιοχή.

4. Serum ή κρέμα; Δεν χρειάζονται και τα δύο είναι η απάντηση. Η επιλογή πρέπει να γίνει μετά από δοκιμές που θα καταλάβεις ποια υφή απορροφάται καλύτερα από την επιδερμίδα σου.