ΠΡΟΣΩΠΟ

Γιατί πρέπει να έχεις πάντα ένα ενυδατικό spray στην τσάντα σου

Τα ενυδατικά σπρέι είναι οι νέες λοσιόν. Χρειάζεσαι ένα για να ενεργοποιήσεις την λάμψη της επιδερμίδας σου και να τη βοηθήσεις να απορροφήσει τα ενυδατικά στοιχεία της κρέμας σου. Αλλά πρέπει επίσης να ξέρεις και πώς να τα εφαρμόσεις. Εδώ θα τα μάθεις όλα.

Το κοινό στοιχείο ανάμεσα στα νέας γενιάς ενυδατικά σπρέι, είναι σίγουρα το νερό που περιέχουν στη σύνθεσή τους. Μεταλλικό, συχνά προερχόμενο από ιαματικές πηγές, είναι αυτό που μπορεί να είναι και το μοναδικό περιεχόμενό τους. Ωστόσο υπάρχουν σπρέι τα οποία διαθέτουν επιπλέον συστατικά, όπως είναι τα αιθέρια έλαια, τα εκχυλίσματα βοτάνων, τα θαλάσσια ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά σύμπλοκα.

Στόχος τους είναι να δροσίζουν την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο, να την ενυδατώνουν και να την καταπραΰνουν όταν έχει ερεθιστεί ή τη νιώθουμε αφυδατωμένη, να “ξεπλένουν” το πρόσωπο από το αλάτι μετά από κάθε βουτιά στο νερό και πριν το άπλωμα του αντηλιακού.

Αυτά το καλοκαίρι. Γιατί τα ενυδατικά σπρέι, τα λεγόμενα «facial mists», έχουν πολλά περισσότερα να μας προσφέρουν όλο το χρόνο, τόσο στην περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου όπως ενδυνάμωση της επιδερμίδας από τη ξηρότητα, την κούραση λόγω εργασίας και τη ρύπανση (Vichy), προστασία από τις ακτίνες UV, τη πρόωρη γήρανση (Bioderma), ενεργή κυτταρική ενυδάτωση και αντιοξειδωτική δράση (Frezyderm), βελτίωση του τόνου του δέρματος και επανενεργοποίηση (Omorovicza) όσο και στην τελειοποίηση του μακιγιάζ:
 

– Μπορείς να ψεκάσεις σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, προτού ν’ απλώσεις την  ενυδατική σου κρέμα. Με αυτό τον τρόπο θα  βοηθήσεις το δέρμα σου να συγκρατήσει ακόμα περισσότερη υγρασία.

– Αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου, ψέκασε ελάχιστα το πρόσωπο, ώστε να δώσεις μια πιο “δροσερή” όψη στην επιδερμίδα, μειώνοντας το επιτηδευμένο αποτέλεσμα του μεϊκάπ και της πούδρας (οι make up artists τα λένε setting sprays).

-Να έχεις πάντα στην τσάντα μία μικρή συσκευασία ενός ενυδατικού σπρέι για να ψεκάζεις το πρόσωπό σου σε χώρους που κλιματίζονται και έχουν ξηρή ατμόσφαιρα ή όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο.

1. Καταπραϋντικό σπρέι με ιαματικό νερό ειδικά για ερεθισμένες ή ευαίσθητες επιδερμίδες Εau Thermale, Avène στα φαρμακεία

2. Αναζωογονητικό σπρέι ενυδάτωσης Queen of Hungary Mist, Omorovizca, Heaven on Earth

3. Ενυδατικό σπρέι με μεταλλικό νερό και τονωτικές ιδιότητες Facial Spray, Evian Hondos Center

4. Ενυδατικό σπρέι ενίσχυσης της προστασίας και της λάμψης Hydra Beauty Essence Mist, Chanel

5. Προστατευτικό σπρέι νερού με αντηλιακή προστασία Hydrabio Eau de Soin SPF30, Bioderma, στα φαρμακεία

6. Αναζωογονητικό σπρέι για μεικτές επιδερμίδες Refreshing Face Mist, Inglot, www.inglot.gr

7. Ενυδατικό σπρέι Pocket bunny moist mist, Tony Moly, Sephora

8. Ενυδατικό σπρέι με ιαματικό μεταλλικό νερό για ενδυνάμωση της επιδερμίδας Eau Thermale Mineralisante, Vichy, στα φαρμακεία

9. Ενυδατικό σπρέι για πρόσωπο και σώμα AntiThermal Water Mist, Frezyderm, στα φαρμακεία