ΠΡΟΣΩΠΟ

Καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου; Όσα πρέπει να ξέρεις

Νούμερο ένα κίνηση ομορφιάς, ο καθαρισμός προσώπου, εφόσον γίνεται όπως πρέπει, εξασφαλίζει σχεδόν από μόνος του τη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας για περισσότερο χρόνο.

Είναι μια απλή κίνηση, δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, δεν απαιτεί δε εξεζητημένα προϊόντα – μόνο καλά ποιοτικώς, που πλέον είναι σχεδόν όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά. Ούτε, φυσικά, εξαρτάται από ένα ”παχύ” πορτοφόλι. Και λίγα χρήματα αρκούν για να φτιάξεις ένα αποτελεσματικό για την επιδερμίδα σου πρόγραμμα.

Μία προϋπόθεση θέτουμε: να μην τον παραλείπεις, κάτι που δυστυχώς κάνουν πολλές γυναίκες, με αποτέλεσμα, ενώ ξοδεύουν πολλά για θρεπτικές και ενυδατικές κρέμες, να μην έχουν δημιουργήσει προηγουμένως το ”έδαφος” για την άριστη απορρόφησή τους από την επιδερμίδα.

Το πρωί τα πράγματα είναι πιο απλά, γιατί μας καλεί η ίδια η μέρα να ξεκινήσουμε καθαρίζοντας το πρόσωπό μας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, μπορείς να το κάνεις με προϊόντα που απομακρύνονται με το νερό ή με τα ειδικά γαλακτώματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, απαραίτητο είναι το πέρασμα με μια λοσιόν που συσφίγγει τους πόρους και απομακρύνει και τα τελευταία υπολείμματα του καθαριστικού (όλες ξεχνάμε τη λοσιόν!). Το βράδυ δυσκολεύει η κατάσταση, και τότε είναι που συνήθως παραμελούμε αυτήν τη ρουτίνα.

Τότε που είναι και πιο απαραίτητη, αφού το μακιγιάζ και οι ρύποι που έχουν επικαθίσει πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθούν για να αναπνεύσει το δέρμα και, κυρίως, να μην επιβαρυνθεί η ανανεωτική λειτουργία του. 

Ιδιαίτερη επισήμανση αξίζει στο ντεμακιγιάζ των ματιών, που σαν εξαιρετικά ευαίσθητα όργανα απαιτούν την ανάλογη αντιμετώπιση. Θα βρεις στην αγορά εξειδικευμένα προϊόντα, οφθαλμολογικά ελεγμένα, τα οποία απομακρύνουν μάσκαρα και σκιές με τον πιο απαλό και αποτελεσματικό τρόπο, φροντίζοντας παράλληλα την εύθραυστη επιδερμίδα γύρω τους. Είναι τόσο απαραίτητα, όσο και η καθημερινή σου κρέμα ημέρας.

Οι προτάσεις μας

Αφρώδης κρέμα καθαρισμού Πρωτεΐνες Γάλακτος, Κορρές, στα φαρμακεία

 

Ντεμακιγιάζ ματιών Διπλής Δράσης Double Effect, Nivea

 

Αφρώδης ενυδατική κρέμα καθαρισμού Pureté Thermale, Vichy, στα φαρμακεία

 

Νερό καθαρισμού και ντεμακιγιάζ Eau Micellaire, La Roche Posay, στα φαρμακεία

 

Τονωτική λοσιόν για κανονικές/μεικτές επιδερμίδες Ideal Fresh, L’Oréal Paris

 

Γαλάκτωμα καθαρισμού και αποτοξίνωσης Cleanse, philab, σε επιλεγμένα φαρμακεία και niche stores

 

Απαλό καθαριστικό χωρίς σαπούνι και άρωμα Pro-Cleanse Extra-Gentle Wash-off Cleanser, Roc, στα φαρμακεία

 

Ισχυρό, μη ερεθιστικό τζελ καθαρισμού καθημερινής χρήσης για το μικτό, λιπαρό δέρμα Daily Cleanser, Youth Lab