MAKEUP

Οδηγός για αρχάριες: Πώς χρησιμοποιούνται τα πινέλα στο μακιγιάζ

Μάθε τη χρήση όλων αυτών των πινέλων που υπόσχονται ότι θα απογειώσουν το μακιγιάζ σου.

Αν ρωτήσεις τον ειδικό -όπου ειδικός makeup artist- σχετικά με τα βασικά εργαλεία που πρέπει να έχεις για το μακιγιάζ θα σου απαριθμήσει ένα σωρό πινέλα κι εσύ θα αναρωτιέσαι που, πως και γιατί να τα έχεις όλα αυτά.

Στο τέλος τα αγοράζεις, αφού φαίνονται πολύ ωραία όλα μαζεμένα στο μπάνιο αλλά τα χρησιμοποιείς καθόλου ή σπάνια. Αυτό το μεγάλο και μαλακό για την πούδρα και αυτό για τη σκιά νιώθεις ότι αρκούν για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ. Κι αυτό γιατί δεν ξέρεις ακριβώς τη χρήση των υπόλοιπων. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά.

Foundation brush

 

Από το όνομα καταλαβαίνεις ότι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να απλώσεις το υγρό foundation. Αν κάνεις τις σωστές κινήσεις τότε θα έχεις ένα ομοιόμορφο στρώμα στο πρόσωπό σου. Ξεκίνα από τη μύτη και διατήρησε μία φορά σε όλο το πρόσωπο για να αποφύγεις τις ενοχλητικές γραμμές. Είναι σίγουρα πιο υγιεινό από το να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου.

Powder brush

 

Είναι το μεγαλύτερο ίσως πινέλο από αυτά του μακιγιάζ και έχει εξαιρετική αίσθηση όταν το χρησιμοποιείς. Το σχήμα που έχει το βουρτσάκι του είναι έτσι σχεδιασμένο γι να απλώνεις την πούδρα και είναι τόσο μεγάλο για να σε βοηθήσει να τοποθετήσεις προϊόν όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο λαιμό ή το ντεκολτέ.

Stippling brush

 

Αυτό ίσως είναι το μαγικό εργαλείο αφού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βάλεις foundation, πούδρα, ρουζ και bronzer. Είναι εύχρηστο και λειτουργικό. Φυσικά πρέπει να το καθαρίζει από το ένα προϊόν στο άλλο.

Concealer brush

 

Μικρό αλλά θαυματουργό αυτό το πινέλο μπορεί να κάνει τα μάτια σου να λάμπουν. Βοηθά στο να απλώσεις τη σωστή ποσότητα concealer στα μάτια σου και σου δίνει την ευκολία να φτάσεις σε σημεία που δεν μπορείς με τα δάχτυλά σου.

Blusher brush

 

Είναι φτιαγμένο με λεπτές και μαλακές τρίχες και στρογγυλεμένο τελείωμα για να σε βοηθήσει να βάλεις όμορφα το ρουζ στα ζυγωματικά σου. Συνήθως καλύπτει το σωστό εύρος της περιοχής των ζυγωματικών που πρέπει να μπει το ρουζ, αρκεί ν ξέρεις που να το βάλεις.

Contour brush

 

Είναι αυτό το πινέλο με το διαγώνιο τελείωμα που θα σε βοηθήσει να κάνεις σωστά τα κοψίματα στο πρόσωπό σου. Φυσικά από μόνο του δεν κάνει θαύματα, απλά διευκολύνει αυτόν που ξέρει πως να κάνει contouring.

Eye base brush

 

Αν και υπάρχουν πολλά είδη πινέλων για να βάλεις σκιά, αυτό είναι ίσως το πιο δημοφιλές. Οι τρίχες του είναι κοντές, είναι πλατύ κι έχει στρογγυλεμένο τελείωμα. Είναι ότι χρειάζεσαι για να απλώσεις μία σκιά σαν βάση στα βλέφαρά σου.

Angle eyeshadow brush

 

Όπως λέει και το όνομά του είναι αυτό το πινέλο σχηματίζει μία γωνία στο τελείωμα. Είναι πιο στενό από το παραπάνω και αυτό που θα σε βοηθήσει να κάνεις τη δύσκολη δουλειά με το χρώμα και τις γωνίες στα μάτια σου.

Smudger brush

 

Αυτό το πινέλο το χρειάζεσαι για το λεγόμενο ”σβήσιμο” στο μακιγιάζ των ματιών. Συχνά το βρίσκεις και το πίσω μέρος από το μολύβι ματιών κι αυτό γιατί σε βοηθάει να ”σβήσεις” τη γραμμή που θα κάνεις με το μολύβι στη γραμμή των βλεφάρων και να διορθώσεις τυχόν λάθη στο smokey eye makeup.

Lip brush

 

Είναι ίσως το πιο μικρό πινέλο και μπορεί να αντικαταστήσει το μολύβι χειλιών. Χρησιμοποίησέ το για να βάλεις κραγιόν και να έχεις άψογα καλοσχηματισμένα χείλη.