ΠΡΟΣΩΠΟ

Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης για εσένα που έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει και τις δικές του απαιτήσεις από σένα. Βρες ποιος είναι ο δικό σου και δράσε ανάλογα.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τις λιπαρές επιδερμίδες και την περιποίηση που χρειάζονται το πρωί. Προφανώς, αν ανήκεις στην κατηγορία ατυών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λιπαρότητας είναι ανάγκη να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προϊόντα που θα σε  βοηθήσουν να ρυθμίσεις τα επίπεδα λιπαρότητας ενώ ταυτόχρονα θα τη φροντίσουν όπως πρέπει. Δες πιο κάτω μερικά tips που θα σσυμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπισή της.

Εννοείται ότι ξεκινάς με ένα καλό πλύσιμο του προσώπου σου το πρωί. Τα βακτήρια και τα μικρόβια που φώλιασαν στο πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα μαλλιά σου ή το μαξιλάρι σου πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε. Ένα καλό σαπούνι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο λοιπόν. Δοκίμασε το La Roche Posay Effaclar H Creme Lavante, μία κρέμα καθαρισμού κατάλληλη για τη λιπαρή και ακνεϊή επιδερμίδα την οποία καθαρίζει χωρίς να την επιβαρύνει.

Συνήθως, εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα αποφεύγεις τις πολύ βαριές ενυδτικές κρέμες. Αυτό που θες είναι μία ρυθμιστική κρέμα όπως η Bioderma Sebium Mat Control. Θα βοηθήσει στην ρύθμιση έκκρισης του σμίγματος και θα σου χαρίσει το ματ αποτέλεσμα που θες για το πρόσωπό σου.

Τόνωσε την επιδρμίδα σου και βελτίωσε την υφή της με τα Glycolic Fix Pads από την Nip+Fab. Θα ανανεώσουν το πρόσωπό σου χάρη στο υαλουρονικό και το γλυκολικό οξύ που περιέχουν.

Φυσικά και δεν βγαίνεις έξω χωρίς αντηλικαή προστασία. Για να μη γυαλίζει το δέρμα σου επέλεξε ένα ανηλιακό με χρώμα και ματ αποτέλεσμα όπως είναι το Sun Screen Velvet Color Face spf50+ της Frezyderm.

Extra tips:

– Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται oil free makeup products.

– Δεν χρειάζεται να βάλεις και ενυδατική και αντηλιακό, αν το τελευταίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σου για ματ αποτέλεσμα. Και τα δύο μαζί μπορεί να βαρύνουν πολύ την επιδερμίδα σου και εσύ αυτό θες να το αποφύγεις. Κάνε μία δοκιμή και κατέληξε στους συνδυασμούς που θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

– Αν η λιπαρότητα είναι έντονη τότε πρέπει να συμβουελευτείς δερματολόγο.