ΠΡΟΣΩΠΟ

Πως να βρεις το σωστό ρουζ

Ένα χρώμα, μα ποιο χρώμα; Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η σωστή για σένα απόχρωση ρουζ, δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου: όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο ανοιχτό θα πρέπει να είναι το ρουζ. Στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου φέρνει προς το ροζ, προτίμησε τις ροδακινί και κοραλλί αποχρώσεις, ενώ αν έχει κιτρινωπή χροιά σου ταιριάζουν καλύτερα οι ροζ και ροζ-φούξια αποχρώσεις.

Η ΥΦΗ

Έχοντας πλέον βρει τη σωστή απόχρωση, δώσε προσοχή στην υφή που θα σε διευκολύνει να απλώνεις με άνεση το ρουζ. Και κάτι ακόμα: η υφή έχει άμεση σχέση με τη διάρκεια και τη σταθερότητά του προϊόντος. Έτσι:

– Tα ρουζ σε μορφή κόμπακτ πούδρας είναι εύκολο να απλωθούν όπου ακριβώς θέλεις με τη βοήθεια του ειδικού πινέλου και να «σβήσουν» ομοιόμορφα για πιο φυσικό αποτέλεσμα, όμως δεν έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

– Τα ρουζ σε μορφή κρέμας, τα οποία μπορείς να απλώσεις με το ειδικό σφουγγαράκι ή με τα δάχτυλα, προσφέρουν μοναδική λάμψη στο πρόσωπο, είναι ό,τι καλύτερο για τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες και διακρίνονται για τη διάρκεια και τη σταθερότητά τους (με εξαίρεση τις λιπαρές επιδερμίδες).

– Τα ρουζ σε ρευστή ή ζελ μορφή είναι πιο σταθερά από τα προηγούμενα, όμως για να τα απλώσεις σωστά και ομοιόμορφα, σκόπιμο είναι να έχεις προηγουμένως ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.

1. Le Blush Encre de Peau (No 2 Pink Attraction), Yves Saint Laurent

2. Bronze Goddess Lip and Cheek Summer Color Stick (Peach Glow), Estee Lauder

 

3. Baby Lips Balm & Blush (Juicy Rose), Maybelline New York

 

4. Cheek Pop (Plum Pop), Clinique

5. Sheer Cheek Duo (Bicoastal), Tom Ford, Attica Golden Hall

 

6. Luxe Couture Rose, Avon, www.sellavon.gr

7. Love Flush Long-Lasting Blush, Too Faced, (Sephora)

 

8. Posietint Poppy-Pink Tinted Lip and Cheek Stain, Benefit, (Sephora)