ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς θα αποκτήσεις έντονα ζυγωματικά

Απαραίτητο συμπλήρωμα στο καθημερινό μακιγιάζ, το ρουζ υπογραμμίζει τα ζυγωματικά με τον πιο φυσικό τρόπο, προσφέρει πιο φρέσκια και πιο ξεκούραστη εμφάνιση στο πρόσωπο και σίγουρα η κατάλληλη απόχρωση παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική εντύπωση που δίνει το μακιγιάζ.

Τα ρουζ σε πιο ”ήσυχες” αποχρώσεις και με ήπια ένταση όπως το ροζ, το σομόν ή το βερικοκί ενδείκνυνται για ένα πιο φυσικό μακιγιάζ ενώ οι πιο φούξια, κοραλλί, πορτοκαλί ακόμα και κόκκινοι ή μπορντό τόνοι, που ξεπροβάλλουν με θάρρος τα τελευταία χρόνια, προτρέπουν ακόμα και τις λιγότερο τολμηρές να δοκιμάσουν το αποτέλεσμά τους στο πρόσωπο.

Σε μορφή compact πούδρας ή με κρεμώδη υφή για ένα πιο σατινέ εφέ που μιμείται τη φυσική γυαλάδα της επιδερμίδας, διεκδικούν περίοπτη θέση στο ανανεωμένο σου νεσεσέρ. Εμείς σου ξεχωρίσαμε εκείνα που θα διατηρήσουν το bronze λουκ σου – και όχι μόνο!

Τι πρέπει να προσέξεις

TIP1: Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις στην εφαρμογή του,  είναι να το τοποθετήσεις ξεκινώντας από τα μήλα του προσώπου που προβάλλουν εντονότερα καθώς χαμογελάς και στη συνέχεια να το απλώσεις προς τους κροτάφους ”σβήνοντάς” το απαλά είτε με το πινέλο -αν είναι σε μορφή compact πούδρας-, είτε με τα δάχτυλα αν έχει κρεμώδη υφή. 

TIP2: Κάτι εξίσου σημαντικό για τη σωστή εφαρμογή τους, είναι η υφή του ρουζ να ταιριάζει με τη βάση που έχει προηγηθεί προτού τα απλώσεις στο πρόσωπό σου. Τα ρουζ σε μορφή compact πούδρας δεν απλώνονται καλά σε άβαφη επιδερμίδα αμέσως μετά την κρέμα ημέρας (ή όποια άλλη κρέμα συνηθίζεις να χρησιμοποιείς σαν βάση στο μακιγιάζ), αντίθετα πρέπει να έχει προηγηθεί λίγο foundation και μια διάφανη πούδρα ή μόνο λίγη πούδρα, ενώ τα κρεμώδη ρουζ απλώνονται ιδανικά είτε σε ”γυμνή”, άβαφη επιδερμίδα είτε απευθείας μετά το foundation.

Οι προτάσεις μας

Blush True Match, L’Oreal Paris

 

Honey Bronze Blusher, The Body Shop

 

Toleriane Teint Blush (No 04 Rose Dore), La Roche Posay

 

Blush Subtil Crème (No 03 Rouge Mistral), Lancôme

 

Limited Edition Cheek Palettes, Bobbi Brown, (Attica Golden Hall)