DIY

Η νέα super hot τάση από την Κορέα για άψογη επιδερμίδα

Η κορεάτικη φιλοσοφία σχετικά με την ομορφιά και ειδικά για την περιποίηση της επιδερμίδας είναι ήδη διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική. Τα αποτελέσματα φαίνεται ότι έχουν πείσει το γυναικείο κοινό που δείχνει έτοιμο να δοκιμάσει ότι καινούριο έχουν να προτείνουν οι Κορεάτες skin gurus.

Το πιο πρόσφατο νέο σχετικά με την περιποίηση της επιδερμίδας έχει να κάνει με το γάλα. Θα μου πεις δεν πρόκειται για κάτι νέο! Το γάλα, όπως και το γιαούρτι χρησιμοποιούνται άφοβα στην επιδερμίδα, κυρίως για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες (θυμήσου τα κεσεδάκια με γιαούρτι που σου άπλωνε η μαμά σου μετά από ένα γερό κάψιμο από τον ήλιο).

Τα νέα που εμάς μας έρχονται από τη μακρινή Κορέα είναι ότι το γάλα απολεπίζει και γι’ αυτό στην ασιατική αγορά υπάρχουν αρκετά προϊόντα τέτοιου είδους. Η αλήθεια είναι ότι αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό να προσθέσεις απολεπιστικά συστατικά στο γάλα και θα έχεις το ιδανικό προϊόν.

Το γάλα έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει και να αφήνει την επιδερμίδα σου απαλή ενώ το γαλακτικό οξύ έχει την ιδιότητα να αποδομεί και να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου χωρίς να την ερεθίζει, αντίθετα να την αφήνει απαλή.

Δεν χρειάζεται φυσικά να περιμένεις να φτάσουν στα χέρια σου τα ασιατικά προϊόντα, αφού μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μόνη σου ένα milk scrub. Ξεκίνα τη δοκιμή από το σώμα και συνέχισε στο πρόσωπο. Ως απολεπιστικό συστατικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βρώμη.

How to: Ανακάτεψε1 κουταλιά της σούπας βρώμη με λίγο ζεστό γάλα και περίμενε μέχρι να γίνουν ένα μαλακό μείγμα. Ανάλογα με το πού θες να το χρησιμοποιήσεις θα χρειαστείς κι άλλη ποσότητα. Ξεκίνα με την παραπάνω αναλογία και συνέχισε να προσθέτεις μέχρι να δεις ότι το scrub είναι αρκετό για την περιοχή που θες να απολεπίσεις.