ΠΡΟΣΩΠΟ

Τα κόλπα για να διώξεις τους μαύρους κύκλους

Τι πράγμα κι αυτό. Ξυπνάς κάθε πρωί και υπάρχουν δύο μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου. Δεν ξενύχτησες και δεν κάθισες πολλές ώρες στον υπολογιστή. Γιατί να συμβαίνει αυτή η χρωματική ανομοιομορφία;

Καμία στενοχώρια για θέματα που λύνονται. Οι μαύροι κύκλοι όντως κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. Υπάρχουν όμως λύσεις και μάλιστα οικονομικές και χωρίς πόνο.

Όσα θα χρειαστείς βρίσκονται μέσα στο σπίτι και τα μεταχειρίζεσαι καθημερινά. Στο ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας πρέπει να κάνεις μία πρώτη στάση, μετά να ανοίξεις το συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα και στη συνέχεια να βρεις το νεσεσέρ σου.

Τα κυριότερα αίτια

-Ρινική συμφόρηση

-Κατακράτηση υγρών

-Κούραση

-Αϋπνία

-Γήρανση του δέρματος

-Έκθεση στον ήλιο

-Οικογενειακή προδιάθεση, κληρονομικότητα

-Αλλεργικές αντιδράσεις

-Κάπνισμα

-Αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου

-Αφυδάτωση

Για να απαλλαγείς

Πατάτα

 

Θα χρειαστείς μία ωμή πατάτα, την οποία θα κόψεις σε ροδέλες. Θα τις πλύνεις με μπόλικο κρύο νερό και μετά θα τις βάλεις στα μάτια σου. Θα αφήσεις να ενεργήσει για 10 λεπτά.

Αγγούρι

 

Ένα κομμάτι αγγούρι κάτω από κάθε μάτι για 15 λεπτά. Καλό θα ήταν να το έχεις στο ψυγείο πριν τη χρήση.

Πράσινο τσάι

 

Τσάι σε φακελάκι για να είναι εύκολη και η χρήση. Βράσε νερό και βάλε το τσάι μέσα και άφησέ το να κρυώσει. Όταν θα είναι παγωμένο θα βάλεις τα σακουλάκια κάτω από τα μάτια και θα το αφήσεις για 10 λεπτά.

Μαϊντανός

 

Θα χρειαστείς μία χούφτα μαϊντανό, ένα μικρό μπολ, μια κουταλιά της σούπας ζεστό νερό ή γιαούρτι. Κόβεις τον μαϊντανό και τον αλέθεις στο μπολ με ένα κουτάλι. Ρίχνεις το νερό ή το γιαούρτι αν θέλεις να είναι λιγότερο ρευστό το μείγμα. Βουτάς δύο κομμάτια βαμβάκι και τα βάζεις κάτω από τα μάτια για 10 λεπτά.

Αμυγδαλέλαιο και μέλι

 

Φτιάξε ένα μείγμα από μέλι και αμυγδαλέλαιο και εφάρμοσέ το κάθε βράδυ. Θα δεις αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Γάλα σε σκόνη

 

Θα χρειαστείς 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι για να φτιάξεις τη μάσκα. Βάλτη κάτω από τα μάτια και άφησέ τη να στεγνώσει για 15-20 λεπτά. Μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Κρύο νερό

 

Να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις παγάκια μέσα σε γάζες ή μια λεπτή πετσέτα και να τα τοποθετήσεις κάτω από τα μάτια για ένα λεπτό.

Κουτάλι

 

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με ένα κουτάλι που έχεις τοποθετήσει στο ψυγείο.

Το κόκκινο κραγιόν

Πώς λειτουργεί: Στον τροχό των χρωμάτων, το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι ακριβώς απέναντι από το μπλε και το πράσινο, πράγμα που σημαίνει ότι αλληλοεξουδετερώνονται.  Άρα όταν καλύπτεις τους πρασινο-μπλε κύκλους με κόκκινο κραγιόν τους κάνεις αόρατους.

Η beauty blogger Deepica Mutyala μας δείχνει πως να το κάνουμε