BEAUTY

Πώς θα ετοιμαστείς σε 10′ για τη βραδινή σου έξοδο

Οι γυναίκες, όταν κανονίζουμε να βγούμε το βράδυ, θέλουμε την άνεσή μας: να κάνουμε το μπάνιο μας, να βάλουμε τη μουσική μας, τις κρέμες μας, να χορέψουμε με τα εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη και να κάνουμε lipsync για να μας φτιάξει η διάθεση (τι, εσύ όχι;), να δοκιμάσουμε 148 outfits για να καταλήξουμε στο 149, μακιγιάζ, μαλλιά, αξεσουάρ, έχει μια διαδικασία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τις περισσότερες φορές όμως – και ειδικά όταν κανονίζεις να πας για ποτό μια καθημερινή, που μεταξύ μας το απολαμβάνεις και πολύ περισσότερο μετά τη δουλειά – δεν υπάρχει χρόνος για τόση διαδικασία. Τότε είναι που χρειάζεται να ελαχιστοποιήσεις τα λεπτά που σπαταλάς στο να ετοιμαστείς. Πώς; Ώρα να σου αποκαλύψω όσα μου έμαθε η εμπειρία.

Άσε το μπάνιο για αργότερα

 

Μπορείς να φρεσκαριστείς με ένα body splash και την κολόνια σου, αν δεν είναι τόσο επιτακτική η ανάγκη για μπάνιο ή ντους. Η αλήθεια είναι πως σε ένα δεκάλεπτο δεν προλαβαίνεις να έρθεις σε επαφή με το υγρό στοιχείο. Άσε που μετά θα σε αναγκάσουν και οι συνθήκες, να βάλεις τις κρέμες σου, τα λάδια σου και ξέρεις πόσο παίρνει αυτό. Πολλή ώρα.

Μην διορθώνεις το μακιγιάζ σου

 

Αντί να προσπαθείς να διορθώσεις τη μάσκαρα που έχει τρέξει ή το concealer που δεν είναι πια στη θέση του, ξεβάψου και κάνε απ ‘ την αρχή ένα απλό μακιγιάζ. Θα σου πάρει πολύ λιγότερο χρόνο από το να προσπαθείς να βάλεις εκ νέου προϊόντα πάνω στην ήδη ταλαιπωρημένη και βρώμικη επιδερμίδα.

Χρόνος: 4’

Άσε για άλλη μέρα τα περίτεχνα χτενίσματα

 

Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Οι πιο εύκολες και γρήγορες λύσεις είναι αν έχεις μπούκλες να τις ανανεώσεις με τον αφρό του Schwarzkopf Got2be 2sexy, που είναι σε μορφή σπρέυ, δε χρειάζεται στέγνωμα και μυρίζει και φράουλα. Για τα ίσια μαλλιά, το Mind Blowing σπρέυ, θα σε βοηθήσει να κάνεις την τέλεια αλογοουρά, ενώ το beach matt θα σου χαρίσει το απόλυτο look παραλίας, γιατί με το beach trippin’ χτενίζεται το μαλλί όπως όταν έχεις βγει από τη θάλασσα- φυσικά, είναι πολύ στη μόδα και θυμίζει καλοκαίρι.

Χρόνος: 3’

Το outfit της δεύτερης μέρας

 

Αν μπεις στη διαδικασία να αδειάσεις τη ντουλάπα σου και να δοκιμάζεις ό,τι σου αρέσει, το χάσαμε το ραντεβού. Προκειμένου να αποφύγεις λοιπόν αυτή την χρονοβόρα και μεταξύ μας επίπονη διαδικασία – ειδικά αν δεν κουμπώνει το τζιν που είχες σίγουρο στο μυαλό σου ότι θα φορέσεις απόψε – θυμήσου την τελευταία φορά που βγήκες έξω και συγκέντρωσες τα περισσότερα κοπλιμέντα. Ή την μέρα που βγήκες έξω κι ένιωθες πολύ όμορφη με αυτά που φορούσες. Βάλε τα ίδια, αρκεί να μην είναι αυτά που φοράς και στην φωτογραφία του προφίλ σου στο facebook.

Χρόνος: 3’ (1’ για να σκεφτείς, 1’ για να τα βρεις και 1’ για να τα φορέσεις).

Μην ζητάς δεύτερη γνώμη

 

Άπαξ και αποφασίσεις για τα ρούχα σου και είσαι σίγουρη γι΄αυτά, ΜΗΝ ρωτήσεις κανέναν πώς του φαίνεσαι. Ειδικά αν μένεις με μια επικριτική μαμά (γεια σου μαμά!), που μπορεί να εκφράσει αμφιβολίες για το οτιδήποτε πάνω σου και να σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις που θα σε καθυστερήσουν, φρόντισε να αποφύγεις αυτή την αναζήτηση επιβεβαίωσης.

Μην ασχοληθείς με τα social media

 

Δεν είναι ώρα για selfies και #outfitoftheday, όταν δεν έχεις χρόνο. Μην μπαίνεις λοιπόν στον πειρασμό να ανοίξεις facebook και instagram γιατί αυτό το πράγμα είναι ένας φαύλος κύκλος. Θα έχεις αργότερα χρόνο να το κάνεις, ίσως όταν είσαι στο ταξί και πηγαίνεις στο μέρος συνάντησης, ή όταν θα περιμένεις την παρέα σου. Αν τυχόν αρχίσεις να χαζεύεις το κινητό σου την ώρα που ντύνεσαι, όχι δέκα λεπτά, αλλά ούτε μία ώρα δε σου φτάνει.