ΣΩΜΑ

Έτσι θα αποκτήσεις το τέλειο ντεκολτέ

Αν έχεις να πας σε κάποια εκδήλωση ή event και το μπλουζάκι ή το φόρεμα που διάλεξες έχει πολύ βαθύ ντεκολτέ, διαβάζεις το σωστό κείμενο. Σε περίπτωση που το στήθος σου στέκεται στο ύψος του και είναι στο σωστό μέγεθος, μπορείς να διαβάσεις κάτι άλλο, όπως "Τα 10 vegan γλυκά που μπορείς να φας (και) τη Σαρακοστή".

Στην περίπτωση όμως που κοιτάζοντας τον καθρέφτη, βλέπεις κάτι που δεν σε ικανοποιεί απόλυτα, έχουμε πέντε βήματα, που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στην εικόνα του “τέλειου” στήθους. Όχι ότι είναι απαραίτητο να είναι τέλειο, αλλά ξέρεις, πάντα νιώθουμε καλύτερα στην πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μας.

1. Χρησιμοποίησε make up για να το ενισχύσεις

 

Πάρε μια ματ σκιά που είναι δυο τόνους πιο σκούρα από το δέρμα σου και ταμπόναρέ τη στην περιοχή, ώστε να δώσεις έναν φυσικό όγκο και σχήμα στο στήθος.

2. Σβήσε τα σημάδια και τις δυσχρωμίες

Οποιοδήποτε προϊόν για τοπική χρήση που περιέχει υδροκινόνη, αζελαϊκό οξύ, ρετινόλη ή λευκαντικούς παράγοντες, μπορεί να σε βοηθήσει να “σβήσεις” τυχόν σημάδια στην περιοχή του στήθους σου. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις laser IPL, αφού επισκεφθείς κάποιον δερματολόγο.

3. Διατήρησε το δέρμα σου σφριγηλό

Καθώς μεγαλώνουμε, το κολλαγόνο και η ελαστίνη χάνονται, σαν αποτέλεσμα της διαδικασίας γήρανσης, και το δέρμα χαλαρώνει και λεπταίνει. Άλλωστε στην περιοχή του στήθους, είναι ούτως ή άλλως λεπτότερο κι έτσι οι ρυτίδες φαίνονται πιο εύκολα εκεί, ενώ είναι και πιο δύσκολο να διατηρηθεί η υγρασία. Να πίνεις άφθονο νερό και να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική.

4. Μείωσε την εμφάνιση των ραγάδων

 

Το στήθος εμφανίζει ραγάδες με τις αυξομειώσεις του βάρους. Χρησιμοποίησε μια κρέμα που τις καταπολεμά, αν και είναι δύσκολο άπαξ και γίνουν λευκές, αλλά μπορεί να δεις μια βελτίωση ή να προλάβεις τις επόμενες.

5. Ξεφορτώσου τις ζάρες με laser

Οι ζάρες είναι αποτέλεσμα της γήρανσης, αλλά και της έκθεσης στον ήλιο. Μια κλασματική θεραπεία laser, μπορεί να επαναφέρει την όψη του δέρματός σου, ενεργοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου, ώστε να πετύχεις πιο σφριγηλό και σφιχτό στήθος.