ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

5 tips για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα (χωρίς γυμναστική!)

Ως γυναίκα, ως μεσογειακή ύπαρξη, αλλά περισσότερο ως άνθρωπος, οφείλεις να ξέρεις πώς να απαλλαγείς  από την κυτταρίτιδα. Μπορεί να ήταν δύσκολο, αλλά όχι πια! Μετά από αυτό το άρθρο θα βρεθείς ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο απόλυτο Bikini Body.

Η κυτταρίτιδα είναι η όψη φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζεται στο δέρμα και στην πραγματικότητα πρόκειται για εσωτερικά λιπώματα. Για να δούμε πώς θα τα ξεφορτωθούμε!

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

1. Στην κυτταρίτιδα δεν εφαρμόζουμε θερμαντικές μάσκες (ναι και εκείνες που τυλίγεσαι με ζελατίνα), εκτός αν το δέρμα είναι πολύ σφιχτό.

2. Δοκίμασε τo νέο Bioten Cellufight Cryo-Sculpt Gel που έχει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Το συγκεκριμένο gel προκαλεί μία έντονη ψυκτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τα ενεργά συστατικά, βοηθά στην αποσυμφόρηση των ιστών από την υπερβολική κατακράτηση υγρών, ώστε η επιδερμίδα να παραμένει απαλή και λαμπερή.

 

Το SLIMBOOST3, ένας δυνατός συνδυασμός με φυσική προέλευση, εξασφαλίζει τριπλή δράση ενάντια στην κυτταρίτιδα.

α. Καταπραΰνει την φλεγμονή που προκαλείται στο λιπώδη ιστό, βοηθώντας στην καταπολέμηση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

β. Βοηθά στην πρόληψη της δημιουργίας και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

γ. Βοηθά τα λιποκύτταρα να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα για μια πιο λεπτή σιλουέτα.

3. Γέμισε τη μπανιέρα με νερό και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο και μείνε μέσα για ένα τέταρτο. Μόλις βγεις κάνε καλή ενυδάτωση με λάδι καρύδας.

4. Τον καφέ δεν τον πίνουμε (ενισχύει την κυτταρίτιδα), αλλά τον αλείφουμε και κάνουμε peeling τοπικά. Επίσης peeling τοπικό μπορείς να κάνεις με αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, αμυγδαλέλαιο και καστανή ζάχαρη.

5. Όχι πολύ δυνατό χειρομασάζ, διότι σπάει τα αγγεία του δέρματος. Ο σωστότερος τρόπος για να το κάνεις είναι: με σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα από φυσική τρίχα και τρίβεις με δύναμη τα ογκίδια της κυτταρίτιδας. Όχι να υποφέρεις, αλλά προκαλώντας ερυθρότητα και υπεραιμία στην περιοχή βοηθάς στη βελτίωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού. Πρέπει να επαναλαμβάνεις κάθε μέρα από 10 λεπτά. Το χειρομασάζ πρέπει να γίνεται σε σφιχτά σημεία του σώματος. Δεν κάνεις ποτέ στην κοιλιά και στο εσωτερικό των μηρών μασάζ, ενώ ιδανικά πρέπει να γίνεται από ειδικό, ώστε να μην προκαλέσεις χαλάρωση στο δέρμα σου τρίβοντας με λάθος τρόπο σε λάθος περιοχή.

Μην ξεχνάς και τη σωστή διατροφή

1. Πίνουμε πολύ πολύ πολύ νερό.

2. Τρώμε μία μερίδα σαλάτα με κάθε γεύμα.

3. Φροντίζουμε να μην τρώμε πολύ αλάτι, αφού έχουμε πιει πολύ νερό, διότι γίνεται κατακράτηση υγρών και ενισχύεται η κυτταρίτιδα.

4. Αποφεύγουμε να τρώμε επίσης ζάχαρη και λευκό αλεύρι.

5. Πίνουμε άφθονο πράσινο τσάι.

6. Πίνουμε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο μαζί με λεμόνι, που αποτοξινώνει και καίει τα λίπη.

Καλή μας τύχη!