FASHION TRENDS

Second- skin tops: Η τάση από τη μόδα των 2000s που θα γίνει «ένα» με το δέρμα σου

Sportmax Spring 2021 ImaxTree

Γενικά, λατρεύω την πρακτικότητα στα ρούχα. Είτε είμαστε σε lockdown, είτε όχι. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να νιώθουμε άνετα και καλά στο «πετσί» μας, με τα ρούχα που φοράμε. Και αυτό, τα second-skin tops, το εκπροσωπούν απόλυτα. Δηλαδή, αν τα φορέσεις, θα δεις ότι θα γίνουν «ένα» με το δέρμα σου. Αλλά αυτός είναι και ο σκοπός. Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι τα πιο πρακτικά ρούχα εκεί έξω, αλλά είναι σίγουρα μια τάση που συναντάει την πρακτικότητα και τη σύγχρονη μόδα, κάπου στη μέση.

 

Αν και, εκ πρώτης όψεως, τα second-skin tops δεν φαίνεται να είναι τα πιο άνετα ρούχα που μπορεί να φορέσει κανείς, έχουν όμως εξαιρετικό ενδυματολογικό ενδιαφέρον. Αυτή η αγκαλιάζω-το-κορμί διάθεσή τους, τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά, ενώ προσφέρει μια είδους άνεση όταν τα φοράει κανείς. Λόγω της στενής εφαρμογής τους και των λεπτών και ανάλαφρων υφασμάτων με τα οποία φτιάχνονται, η εφαρμογή γίνεται πιο ευχάριστη. Αλλά είναι το εντυπωσιακό και ρετρό αποτέλεσμα που αποδίδουν, που έχουν κάνει τα second-skin tops από τις πιο hot τάσεις της άνοιξης. Μια που μπορεί να υιοθετήσει κανείς από τώρα φυσικά.

Τα second-skin tops μέσα από τις Spring 2021 συλλογές

Με brands όπως το Ganni, να μας προετοιμάζουν από την προηγούμενη σεζόν για τον ερχομό αυτή της τάσης, τα second-skin tops έκαναν την παρουσία τους αισθητή στις Spring 2021 συλλογές.

Miu Miu Spring 2021 / ImaxTree
Miu Miu Spring 2021

Συνήθως σε ημιδιάφανο ύφασμα, τα τοπ αυτά που αγκαλιάζουν το σώμα, είδαμε να «παρελαύνουν» σε shows όπως αυτό του οίκου Miu Miu και Jil Sander, μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντάς μας την αβίαστη κομψότητά τους. Μέσα από τις Spring 2021 συλλογές, λοιπόν, είδαμε ότι τα second-skin tops μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους.

Jil Sander Spring 2021 / ImaxTree
Jil Sander Spring 2021

Με ψηλόμεσα 40s εμπνευσμένα παντελόνια με πιέτες, με μίνι φούστες και ένα jacket από πάνω, με ζακέτες κ.ο.κ. Φυσικά, λόγω της ανάλαφρης σύνθεσής τους, είναι το τέλειο ρούχο για layering. Μπορεί να φορεθεί κάτω από πουκάμισα ή slip dresses προσφέροντας πιο ενδιαφέροντα και «περίπλοκα» σύνολα.

Prada Spring 2021 / ImaxTree
Prada Spring 2021
Sportmax Spring 2021 / ImaxTree
Sportmax Spring 2021

Με τις πασαρέλες και τις fashion influencers να αναβιώνουν τα second-skin tops από τη μόδα των 2000s, κάναμε μια διαδικτυακή βόλτα στην αγορά και βρήκαμε τα πιο stylish για να δοκιμάσεις κι εσύ την τάση αυτή.

Tie-dye τοπ
YOOX.COM

Tie-dye τοπ

Topshop
26€ 18€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Τοπ με mixed prints
ASOS.COM

Τοπ με mixed prints

Glamorous Curve
27,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ