CELEBRITIES

Celine Dion – Rene Angelil: Μια μεγάλη ιστορία αγάπης

« Στη ζωή εμείς πάντα θα συνεχίζουμε /Κοντά, μακρά, όπου κι αν είσαι/Πιστεύω πως η καρδιά όντως συνεχίζει/Μια φορά ακόμη ανοίγεις την πόρτα/Και είσαι εδώ στην καρδιά μου/Και η καρδιά μου θα συνεχίζει και θα συνεχίζει…»

Ένα τραγούδι, ένας έρωτας που χάθηκε, ένα αθάνατο love story.Το «My Heart Will Go On», το μουσικό θέμα του Τιτανικού, υπήρξε η μεγαλύτερη- μέχρι σήμερα- επιτυχία της Σελίν Ντιόν. Σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και υπήρξε φόντο σε εκατομμύρια μικρές ή μεγάλες ιστορίες αγάπης σε όλο τον κόσμο. Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1997. Σήμερα, σχεδόν μια 20ετία αργότερα αποδεικνύεται τραγικά επίκαιρο, αν όχι προφητικό για την Σελίν. Χθες,«έφυγε» από τη ζωή ο άντρας της, ο 73χρονος μουσικός παραγωγός Ρενέ Ανζελίλ. Η καρδιά της έσπασε στα δύο.

Ο Ανζελίλ, υπήρξε πάντα κάτι παραπάνω από σύζυγος για την Ντιόν – ήταν δάσκαλος, φίλος, μάνατζερ, ο Πυγμαλίωνας, ο σύντροφος, ο μοναδικός της εραστής και ο πατέρας των παιδιών της. Το άλλο της μισό, σε μια ιστορία αγάπης που κράτησε περισσότερο από 30 χρόνια.

Το love story τους

Τον γνώρισε όταν ήταν μόλις 12 χρονών – εκείνος ήταν 38. Στην ουσία ο Ανζελίλ ήταν ο άνθρωπος που την ανακάλυψε, ο πρώτος της και σχεδόν ο τελευταίος μάνατζέρ της – τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα που αναγκάστηκε να σταματήσει για λόγους υγείας. Η Σελίν του είχε στείλει το demo του πρώτου της τραγουδιού, ενός κομματιού που είχε γράψει με την μητέρα και τον αδελφό της. Το άκουσε. Ζήτησε να την γνωρίσει προσωπικά. Την πρώτη φορά που του το τραγούδησε ζωντανά, μες στο γραφείο του, ο Ανζελίλ άρχισε να κλαίει.

Ορκίστηκε να την κάνει μεγάλο αστέρι κι έκανε τα πάντα για κρατήσει τον όρκο του. Για να χρηματοδοτήσει το πρώτο της άλμπουμ, το «La Voix du Bon Dieu» έβαλε υποθήκη το σπίτι του!

Η σχέση τους πήρε ρομαντική τροπή μετά τα 19 της και ενώ ήδη η καριέρα της Ντιόν είχε εκτοξευτεί– το «δυστύχημα» ήταν πως ο Ρενέ ήταν ήδη παντρεμένος δυο φορές και πατέρας 3 παιδιών (του Πατρίκ, του Ζαν Πιέρ και της Αν Μαρί), από τις προηγούμενες συζύγους του. Η μητέρα της Ντιόν – όπως θα αποκάλυπτε χρόνια αργότερα η τραγουδίστρια στο Access Hollywood – είχε τεράστιες αντιρρήσεις, γι’αυτόν τον «ανάρμοστο» έρωτα και έκανε τα πάντα για να την πείσει την τραγουδίστρια να βάλει ένα τέλος στη σχέση της, να τον ξεχάσει. Δεν τα κατάφερε. Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει το ’87. Αρραβωνιάστηκαν μυστικά το ’91. Πέρασαν άλλα δύο χρόνια μέχρι να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους. «Για να είμαι ειλικρινής φοβόμουν τι θα σκεφτόταν ο κόσμος», δήλωσε η τραγουδίστρια στο περιοδικό People, το 1994. Στο τέλος, παραμέρισε τους δισταγμούς της. « Βλέπεις, όταν είσαι ερωτευμένος θέλεις να το φωνάξεις σε όλο τον κόσμο…».

 

Ο Ρενέ και η Σελίν παντρεύτηκαν στις 17 Δεκέμβριου του 1994 στην Notre Dame Basilica του Μόντρεαλ, σε μια τελετή ανυπέρβλητης χλιδής, με 530 καλεσμένους, που μεταδόθηκε live από την καναδική τηλεόραση. Το wedding gown ήταν μια βασιλική δημιουργία από μετάξι και δαντέλα με χιλιάδες μαργαριτάρια ραμμένα στο χέρι. Όσο για την τιάρα της Σελίν με τα 2.000 κρύσταλλα, υπολογίζεται πως ζύγιζε 3,5 κιλά -– οι στυλίστες και οι κομμωτές της χρειάστηκε να τη ράψουν σχεδόν πάνω στα μαλλιά της, ώστε να καταφέρει να σηκώσει το βάρος. (!)

Έξι χρόνια αργότερα, το ζευγάρι ανανέωσε τους γαμήλιους όρκους του, («για να αποδείξουμε πως, τελικά, είχαμε δίκιο!») στο Cesar Palace του Λας Βέγκας, σε μια τελετή-show με πολλά παραδοσιακά ανατολίτικα στοιχεία, κοστούμια, ατμόσφαιρα δανεική από τις Χίλιες και Μια νύχτες – ένα αληθινό παραμύθι…

Τα προβλήματα, οι εξωσωματικές, ο καρκίνος

Κι ωστόσο η κοινή ζωή τους δεν ήταν πάντα εξίσου παραμυθένια ή ανέφελη. Για χρόνια, λαχταρούσαν ένα παιδί, που δεν ερχόταν. Η Ντιόν χρειάστηκε να υποβληθεί σε επώδυνες μικροεπεμβάσεις για να μπορέσει να γίνει μητέρα. Τα κατάφερε. Το πρώτο τους αγόρι, ο Ρενέ Σαρλ Ανζελίλ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2001. Εννιά χρόνια αργότερα και μετά από έξι εξωσωματικές και μια αποβολή, το ζευγάρι απέκτησε δίδυμά, τους γιους του Έντι και Νέλσον. Νωρίτερα, το 1998, η τραγουδίστρια είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο για μεγάλο διάστημα προκειμένου να συμπαρασταθεί στον σύντροφό της, ο οποίος είχε προσβληθεί από καρκίνο στο φάρυγγα. Ο Ρενέ υποβλήθηκε σε εγχείριση και ανάρρωσε. Αλλά όχι για πολύ. Το 2013 η αρρώστια έκανε πάλι την εμφάνισή της. Η Ντιόν ανακοίνωσε και πάλι πως βάζει την καριέρα της στην αναμονή επ’ αόριστον προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του άντρα της.

Δυστυχώς, εδώ και ένα χρόνο η κατάσταση του Ανζελίλ επιδεινωνόταν σταθερά. Τον περασμένο Μάρτιο η Ντιόν, αποκάλυψε σε μια συνέντευξη στο ABC πως ο Ρενέ δεν μπορούσε πια να φάει από το στόμα ή να μιλήσει – πλέον, συνεννοούνταν μόνο με νοήματα και τον τάιζε η ίδια, τρεις φορές την ημέρα μέσα από ένα πλαστικό σωληνάκι.

Η τελευταία του επιθυμία του Ανζελίλ ήταν να πεθάνει στην αγκαλιά της «Όταν είναι να συμβεί, θα συμβεί. Το μεγαλύτερο μέλημά μου είναι να διαβεβαιώσω τον άντρα μου ότι είμαστε καλά, ότι θα φροντίσω τα παιδιά μας. Προς το παρόν, ζούμε την κάθε μέρα που έρχεται ξεχωριστά. Αλλά επιλέγουμε να ζήσουμε. Και προσευχόμαστε για ένα θαύμα»

 

Αλλά δυστυχώς, το θαύμα δεν ήρθε. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Σελίν επέστρεψε στα φώτα για μία και μόνο μεγάλη συναυλία – κι αυτό για να κάνει το χατίρι του Ρενέ που της είχε ζητήσει να δει στη σκηνή – ίσως για τελευταία φορά. Επειδή όπως έλεγε, ήταν πάντα, πάντα η αγαπημένη του περφόμερ.

«Υπάρχει κάποια αγάπη που δε θα χαθεί /Είσαι εδώ, δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθώ/ Και ξέρω ότι η καρδιά μου θα συνεχίσει/Θα μείνουμε για πάντα έτσι/Είσαι ασφαλής στην καρδιά μου/ Και η καρδιά μου θα συνεχίζει και συνεχίζει…»

 

Ναι, η αγάπη καμιά φορά, μοιάζει σαν αυτό το παράξενο πράγμα που λένε τα τραγούδια. Και καμιά δεν το ξέρει καλύτερα από την Σελίν Ντιόν…

Φωτογραφίες: © Getty Images / Ideal Image