CELEBRITIES

Διάσημοι θάνατοι που μας συγκλόνισαν

Έξι μήνες η Bobbi Kristina Brown πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, όμως στις 26 Ιουλίου, η μόλις 22 ετων κόρη της Whitney Houston πέθανε.

Στις 31 Ιανουαρίου η Bobbi Kristina Brown βρέθηκε αναίσθητη στη μπανιέρα της και έναν μήνα μετά χειρουργήθηκε χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί κάποια βελτίωση. Ο θάνατός της έχει κάνει τον γύρο του κόσμο και θυμηθήκαμε άλλους θανάτους διασήμων που μας συγκλόνισαν.

Amy Winehouse

 

Πριν από μερικές μέρες (στις 23 Ιουλίου) έκλεισαν 4 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο της Amy Winehouse στο σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο.  Ο σωματοφύλακάς της, την βρήκε να κείτεται στο κρεβάτι της χωρίς να αναπνέει και χωρίς σφυγμό. Το ασθενοφόρο έφτασε σπίτι της, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ήταν μόλις 27 χρόνων. Αν και αρχικά ειπώθηκε ότι αιτία του θανάτου της ήταν η υπερβολική δόση ναρκωτικών, η ιατροδικαστική εξέταση, έδειξε ότι πέθανε από κατανάλωση αλκοόλ μια και το τελευταίο διάστημα ήταν ”καθαρή”.

Kurt Cobain

 

Στα 27 του πέθανε και ο Kurt Cobain, τραγουδιστής των Nirvana. Ο Kurt έζησε μια έντονη ζωή. Οι γονείς του χώρισαν, εκείνος στην εφηβεία άλλαζε συνεχώς τόπους διαμονής, χρήση ναρκωτικών και μια ευαίσθητη ψυχοσύνθεση ήταν στοιχεία που επηρέασαν βαθύτατα τον Kurt. Στις 4 Μαρτίου του 1994 ο Kurt κάνει απόπειρα αυτοκτονίας παίρνοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Όταν τον βρήκε η Courtney ήταν σε κώμα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Μετά το εξιτήριο, ο Kurt περνούσε μέρες μόνος του κάνοντας χρήση ναρκωτικών. Στις 5 Απριλίου του 1994 ο Kurt Cobain κάνει άλλη μια απόπειρα αυτοκτονίας, πυροβολώντας τον εαυτό του με πιστόλι. Πίσω του άφησε ένα σημείωμα που αφορούσε τόσο τους θαυμαστές του όσο και την οικογένειά του.

Paul Walker

Ο θάνατος του Paul Walker συγκλόνισε όλη την υφήλιο, στις 30 Νοεμβρίου του 2013. Ο ηθοποιός μαζί με τον Roger Rodas αποχώρησαν από μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τα θύματα του τυφώνα Χαϊγιάν με την κόκκινη Porsche Carrera GT του Rodas. Το πανάκριβο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα φανάρι και τρία δέντρα και τυλίχθηκε στις φλόγες. Και οι δύο άνδρες πέθαναν και βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Τραγική ειρωνεία; Ο Paul Walker πρωταγωνίστησε στις ταινίες ”The Fast and the Furious” στο ρόλο του Brian O’Conner.

Michael Jackson

 

Ο θάνατος που αφενός ξάφνιασε τους πάντες και αφετέρου μετατράπηκε σε ”σήριαλ” ήταν εκείνος του Michael Jackson. Ήταν 25 Ιουνίου του 2009 όταν επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του βασιλιά της ποπ προκαλώντας φρενίτιδα στο διαδίκτυο σε τέτοιο βαθμό που ορισμένα sites ”έπεσαν” από τη μεγάλη επισκεψιμότητα. Παράλληλα, στο Twitter κάθε λεπτό γράφονταν 5.000 tweets που έκαναν mention τον λογαριασμό του Michael Jackson.

Η κηδεία του Michael Jackson έγινε στις 7 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς με τιμές παγκόσμιου σταρ. Mariah Carey, Stevie Wonder, Lionel Richie, John Mayer, Jennifer Hudson, Usher, Jermaine Jackson και Shaheen Jafargholi τραγούδησαν στην κηδεία του βασιλιά της ποπ ενώ εκαντοντάδες ήταν οι διάσημοι που παραβρέθηκαν. Όσο για τα αίτια του θανάτου του ο γιατρός του, Conrad Murray, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς στο σώμα του τραγουδιστή βρέθηκε μεγάλη ποσότητα του αναισθητικού Propofol.

Ο Murray καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος στις 28 Οκτωβρίου του 2013 λόγω καλής συμπεριφοράς και αποσυμφόρησης φυλακών.

Michael Hutchence

 

Ένας από τους πιο ταλαντούχους και πιο ωραίους rock stars, ήταν ο Michael Hutchence, τραγουδιστής των INXS. Εκτός από frontman μιας πολύ επιτυχημένης μπάντας, ο Hutchence ήταν γνωστός ως καρδιοκατακτητής με διάσημες γυναίκες στο πλευρό του, όπως η Kylie Minogue, η Paula Yates και η Helena Christensen. Ωστόσο και εκείνος αντιμετώπιζε τους δαίμονές του, κυρίως την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά.

Στις 22 Νοεμβρίου του 1997, ο 37χρονος Michael Hutchence βρέθηκε απαγχονισμένος στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Σίδνεϊ. Ο τραγουδιστής υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και έχοντας κατάθλιψη οδηγήθηκε στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του.