CELEBRITIES

Οι μέθοδοι που οι παλαιότερες stars του Hollywood άλλαξαν τα πρόσωπά τους προτού το νυστέρι γίνει ρουτίνα

Όταν ακούς τα ονόματα όπως Marilyn Monroe, Rita Hayworth και Marlene Dietrich δεν μπορεί παρά να σκέφτεσαι γυναίκες με ατόφια ομορφιά, μοναδικό στυλ και μια υστεροφημία που αντέχει στο χρόνο ακόμα και δεκαετίες μετά το θάνατό τους.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ωστόσο, αν και κατά πόσο αυτή η ομορφιά που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην καθιέρωσή τους είναι απλόχερα δοσμένη από τη φύση ή αν έχει βάλει το χεράκι της και η επιστήμη;

Ναι, μπορεί τις δεκαετίες του ’40, του ’50, του ’60 κλπ. η πλαστική χειρουργική να μην ήταν τόσο εξελιγμένη όσο σήμερα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές για τις γυναίκες εκείνες που επιθυμούσαν να κάνουν κάποιες αλλαγές στο πρόσωπό τους και να αναδιαμορφώσουν ό,τι δεν τους άρεσε.

Δες τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν αυτές οι 3 stars του Hollywood σε περιόδους που το νυστέρι του πλαστικού δεν ήταν ακόμα διαδεδομένο και παρατήρησε το αποτέλεσμα που είχε η καθεμιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν με το “Πριν” και το “Μετά”.

1) Ηλεκτρόλυση στα μαλλιά

Στις χρυσές εποχές του παλαιού Hollywood, οπότε και επικρατούσαν “λευκά” πρότυπα ομορφιάς, η γραμμή των μαλλιών “έπρεπε” να ξεκινάει από αρκετά ψηλά στο μέτωπο. Έτσι, για παράδειγμα, η Rita Hayworth, της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Margarita Carmen Cansino και είχε ισπανική καταγωγή, αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της κόκκινα και να απαλλαγεί από τη χαρακτηριστική χαμηλή γραμμή των μαλλιών της, ενδεικτική του λατίνου dna της.

 

Για να το πετύχει αυτό, έκανε ηλεκτρόλυση στα μαλλιά της και το τελικό αποτέλεσμα, καλό ή κακό, ήταν αυτό που βοήθησε την καριέρα της να πάρει το δρόμο που όλοι ξέρουμε.

2) Αφαίρεση γομφίων

Η Marlene Dietrich ήταν γνωστή, μεταξύ άλλων, για τα έντονα ζυγωματικά της. Ωστόσο, πάντα αιρούνταν φήμες που την ήθελαν να μην έχει εκ γενετής αυτό το χαρακτηριστικό αλλά να το απέκτησε αργότερα με αφαίρεση των γομφίων της.

 

3) Το facelift τύπου Croydon

Αν δεν το κστάλαβες ήδη από την προηγούμενη μέθοδο, η Marlene Dietrich έδειχνε μεγάλη αντοχή στον πόνο, για χάρη της ομορφιάς. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην είναι και οπαδός του Croydon Facelift. Τι είναι αυτό; Χρησιμοποιώντας χειρουργική ταινία μαζί με στρατηγικά διπλωμένα τμήματα των μαλλιών της, τραβούσε το δέρμα περιμετρικά του προσώπου της. Περίεργο, ε;

 

4) Ρινοπλαστική (ακόμη και αν δεν είναι πολύ εμφανής)

Μπορεί να μην πρόκειται για ιδιαίτερα εμφανή αλλαγή στο πρόσωπο της Marilyn Monroe αλλά η αγαπημένη ηθοποιός του Hollywwod είχε τολμήσει τη ρινοπλαστική, παρόλο που τότε δεν ήταν καθόλου διαδεδομένη μέθοδος και επρόκειτο για μια ριψοκίνδυνη επέμβαση.

 

Ίσως και να μην το μαθαίναμε ποτέ βέβαια, αν δεν έρχονταν στο φως της δημοσιότητας κάποιες ακτινολογικές εξετάσεις στο πρόσωπο της Monroe (weird), οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι το πάλαι ποτέ sex symbol είχε προχωρήσει σε μια διαδικασία αναδιαμόρφωσης της μύτης της.