CELEBRITIES

H Michelle Obama στο εξώφυλλο του New York Times ως μια από τις σημαντικότερες γυναίκες σήμερα

Το επόμενο τεύχος του New York Times Style Magazine oνομάζεται "The Greats" και έχει στο εξώφυλλό του την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama. Το concept του τεύχους αυτού είναι επτά διαφορετικά εξώφυλλα με ανθρώπους που έχουν ένα όραμα και επηρεάζουν θετικά το κοινωνικό σύνολο.

Μαζί λοιπόν με ονόματα όπως οι Lady Gaga, Junya Watanabe, Zadie Smith και Kerry James Marshall, η Michelle Obama είναι ανάμεσα στις σημαντικότερες γυναίκες του σήμερα – και αυτό το αφιέρωμα το επιβεβαιώνει.

 

Βέβαια, στο περιοδικό δε θα βρεις μια συνέντευξή της, αλλά τέσσερα γράμματα με αποδέκτη εκείνη. Με τίτλο “Στην πρώτη κυρία, με αγάπη“, οι Chimamanda Ngozi Adichie, Gloria Steinem, Jon Meacham και Rashida Jones, γράφουν με λεπτομέρειες για όλες εκείνες τις στιγμές στις οποίες η Obama τους ενέπνευσε.

#MichelleObama on the cover of #TheNewYorkTimes #StyleMagazine via: @tmagazine

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης The Shade Room (@theshaderoom) στις

Όπως γράφει η Rashida Jones “Η Μichelle Obama ενσαρκώνει τη σύγχρονη, Αμερικάνα γυναίκα, και δεν το λέω με την κοινή ή τη γραφική έννοια. Σπάνια μπορεί κανείς να εκφράσει ταυτόχρονα τις πολλαπλές του ταυτότητες, ενώ δείχνει παράλληλα και αυθεντικός”.

Και κάπως έτσι, η Michelle Obama άλλαξε χωρίς να κάνει καθόλου θόρυβο, την πορεία της αμερικάνικης ιστορίας.