CELEBRITIES

Πως ο σεξισμός “ανάγκασε” την Sally Field να γίνει ηθοποιός

Για τον σεξισμό που έχει βιώσει και τον τρόπο που κατάφερε να την κάνει καλύτερη ηθοποιό, μίλησε στο People η γνωστή ηθοποιός Sally Field που αυτή την περίοδο έχει γίνει θέμα συζήτησης για τη νέα της ταινία "My name is Doris".

”Ζούσα σε ένα περιβάλλον που τα συναισθήματα και όλες οι γυναικείες αποχρώσεις, στην πραγματικότητα ήταν απαγορευμένα σε ένα δείπνο ή στο σαλόνι ή οπουδήποτε. Υπήρχε μια πολύ συγκεκριμένη παράμετρος βάσει της οποίας έπρεπε να ζήσεις – πως ντυνόσουν, πως καθόσουν και ποια ήσουν”, ανέφερε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Field μιλάει για τον σεξισμό τη δεκαετία του ’50. Είναι γνωστό ότι οι γονείς της χώρισαν στα 4 της χρόνια και η ίδια δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τον εαυτό της μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν ήξερε αν της επέτρεπε να εκφραστεί, να κάνει πράγματα.

Ωστόσο, αυτές οι δυσκολίες ήταν που ουσιαστικά την οδήγησαν στην υποκριτική και τελικά την έφτασαν σε μια επιτυχημένη καριέρα. “Όταν ανέβηκα στη σκηνή, ήταν η μόνη στιγμή που ένιωσα πως όλα τα κομμάτια ενώνονται. Δεν ήταν ότι ήμουν κάποια άλλη, ήταν ότι επιτέλους ήμουν εγώ, και μπορούσα να ήμουν θυμωμένη, και μπορούσα να ήμουν κακιά και μπορούσα να ήμουν όλες οι αποχρώσες που πολύ απλά δεν ήταν αποδεκτές”, εξήγησε.