INSTAGRAM

Αυτή η plus size κωμικός είναι η Beyonce της Ιαπωνίας

Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ δεν ήμουν και ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τις γυναίκες κωμικούς από την Ιαπωνία. Για να το κάνω ακόμα πιο σύνθετο: plus size γυναίκα κωμικός από την Ιαπωνία. Δεν είχε ξανατύχει δηλαδή να δω κάποια σαν την Νaomi Watanabe.

Η Νaomi έχει πάνω από πέντε εκατομμύρια ακόλουθους στο instagram και παρόλο που δεν καταλαβαίνω και πολύ τις λεζάντες της, μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι της βρίσκουν. Έγινε γνωστή μιμούμενη τη Beyonce στις παραστάσεις της, και σήμερα ανήκει στο cast του ιαπωνικού SNL, είναι κριτής στο X-Factor της χώρας της και ο άνθρωπος με τους περισσότερους ακόλουθους στο instagram, στην Ιαπωνία.

Το χιούμορ, η αμεσότητα, η ειλικρίνεια, αλλά και το στιλ της την βοήθησαν να ανέβει γρήγορα τα σκαλιά προς την κορυφή, αφού στα 28 της και ενώ η Ιαπωνία έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες παχυσαρκίας παγκοσμίως (μόλις 3.6%), η Naomi και οι καμπύλες της κατέχουν ξεκάθαρα μια πολύ σημαντική θέση στα ιαπωνικά media, στα οποία οι plus size γυναίκες δεν είχαν εκπροσώπηση μέχρι την εμφάνισή της. Η Watanabe έχει επίσης τη δική της συλλογή ρούχων η οποία φυσικά είναι και για τις πιο “γεμάτες” γυναίκες, οι οποίες ναι μεν θέλουν να ντυθούν σε στιλ Harajuku, αλλά θέλουν να είναι και σέξι.

Με την Naomi να ανοίγει χώρο στην ιαπωνική κουλτούρα για τις plus size γυναίκες, ώστε να τις κάνει να νιώθουν ότι ανήκουν κάπου, βοηθά ώστε να δημιουργηθεί και μια νέα κατηγορία γυναικών στην Ιαπωνία: αυτή των γυναικών που δεν ντρέπονται να είναι ο εαυτός τους και να φορούν ό,τι θέλουν.

Milan

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης 渡辺直美 (@watanabenaomi703) στις