WOMEN TODAY

Marion Cotillard: Αγάπα την αν τολμάς

Η Marion Cotillard είναι πολλά πράγματα. Οσκαρική ηθοποιός, μοντέλο, τραγουδίστρια, εκπρόσωπος της Greenpeace, αλλά πάνω απ' όλα η Marion είναι αυτό που όλες θα θέλαμε να είμαστε, κλασικά όμορφη, ανεπιτήδευτα σικάτη και με μοναδικό αέρα σε κάθε της εμφάνιση. Δε θα μπορούσε να μην την εξυμνίσει λοιπόν το ladylike.gr όταν είναι ο ορισμός του ονόματός του. We Like this Lady!

Η Marion είναι γνωστή για πολλούς από τους ρόλους που έχει υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Στα 38 της χρόνια, η Παριζιάνα ηθοποιός έχει μια καριέρα απόλυτα δικαιολογημένη από πλευράς γενεαλογικού δέντρου. Ο πατέρας της Jean Claude Cotillard είναι ηθοποιός, δάσκαλος, πρώην μίμος, ενώ το 2006 κέρδισε και βραβείο σκηνοθεσίας Molliere. Η μητέρα της, Niseema Theillaud, είναι επίσης ηθοποιός και δασκάλα δραματουργίας. Το μέλλον της ήταν προδιαγεγραμμένο όταν ξεκίνησε από μικρή να εμφανίζεται στο σανίδι σε μία από τις παραστάσεις που ανέβαζε ο μπαμπάς της. goneis Έκτοτε έχουν περάσει αρκετά χρόνια στα οποία η Marion Cotillard δεν μας άφησε σε ησυχία. Η αγάπη μου για τη γυναίκα αυτή ξεκίνησε όταν πρωτοείδα την ταινία “Αγάπα με αν τολμάς” (“Jeux d’enfants”), ένα ερωτικό δράμα, που πρέπει να έχει δει κάθε άνθρωπος όταν τον πιάνουν τα ρομάντζα του. lovemeifyoudareΘα ήθελα λοιπόν σε αυτό το σημείο να παρακαλέσω, ικετέψω, ζητήσω απεγνωσμένα λίγα ψίχουλα του χρόνου σας, τα οποία να αφιερωθούν στην αδιάσπαστη παρακολούθηση αυτού του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι που πρωταγωνιστεί, είναι μαζί και στη ζωή. Και πώς θα μπορούσαν να μην είναι άλλωστε; H Μαριόν και ο Γκιγιόμ υμνούν τον έρωτα και την αγάπη καθοδηγούμενοι από ένα παιδικό παιχνίδι προκλήσεων. Θα τους ερωτευτείτε σας λέω!

Και μετά ήρθε το Όσκαρ

Μετά τον κεραυνοβόλο αυτόν έρωτα η Marion δε με απογοήτευσε ποτέ. Στο απόγειο της καριέρας της βρέθηκε το 2007, όταν κλήθηκε να ενσαρκώσει την μοναδική φωνή, γυναίκα, άνθρωπο, προσωπικότητα, περσόνα, Edith Piaf. Κέρδισε βραβείο Όσκαρ γι’ αυτή της την ταινία, ενώ η μεταμόρφωσή της είναι πραγματικά τρομακτική.

Η “Ζωή σαν τριαντάφυλλο” στιγμάτισε την καριέρα της Marion Cotillard και ήταν ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία που της έχει δοθεί ποτέ για να αποδείξει το ταλέντο της.

Σέξι φωνή και πρόσωπο αγίας

Ανέκαθεν ήταν μια σταρ που δε χρειαζόταν σκάνδαλα για να λάμψει ή να ακουστεί. Το όνομά της είναι συνώνυμο της επιτυχίας και η γαλλική προφορά των αγγλικών της είναι ό,τι πιο σέξι έχεις ακούσει ποτέ.accent Κάθε της εμφάνισης, σε χαλί κόκκινο ή μη, χαρακτηριζόταν από κομψότητα και στιλ, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να δείξει υπερβάλλων ζήλο για το ενδυματολογικό αποτέλεσμα. Εκτός του προσώπου – πορτρέτο αγίας, η Μarion διαθέτει και μαγική φωνή. Έχει πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ “Nine” και μόλις το δεις θα καταλάβεις γιατί δε μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της. (Γκουίντο σε μισώ που έκανες το κορίτσι να κλαίει!)

Ποιος άραγε δε θυμάται το Inception; Ναι μιλάω γι’ αυτή την ταινία που η γυναίκα του Leonardo Di Caprio είναι η Marion Cotillard και ζουν το όνειρο μέσα σε ένα όνειρο, που αν γκρεμιστεί το πίσω όνειρο, θα πέσει και το μετά όνειρο και γενικά ονειρευτείτε γιατί χανόμαστε! Το πιο πειστικό “I’m going to jump and you’re coming with me” ειπώθηκε από τα ωραιότερα χείλη της Γαλλίας. Είναι τόσο αφοπλιστικά όμορφη που θα έπειθε τον οποιονδήποτε να πεθάνει μαζί της, αλλά ο Λεονάρντο έπρεπε να τελειώσει την ταινία.

Ανεπιτήδευτα στην εντέλεια

Αυτό που την ξεχωρίζει  από όλες τις υπόλοιπες ηθοποιούς της γενιάς της, είναι το πώς καταφέρνει να είναι πάντα τόσο ανεπιτήδευτα στην εντέλεια και να είναι όλοι οι ρόλοι κομμένοι και ραμμένοι πάνω της. Ή μάλλον όχι. Πώς καταφέρνει πάντα να τελειοποιεί κάθε τι με το οποίο καταπιάνεται. ithopoios Από ρομαντική κυρία εποχής και κορίτσι του Πάμπλο Πικάσο στο “Midnight in Paris”, μπορεί να γίνει η δηλητηριώδης Miranda Tate του “The Dark Knight Rises” κάνοντας και τις δύο το ίδιο υπέροχα. Θα μου πείς, αυτή είναι η δουλειά της ηθοποιού, ναι, αλλά δε βλέπετε κι εσείς ότι αυτό εδώ το κορίτσι έχει αύρα που φωσφορίζει;

 

Ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ρόλους της ήταν και αυτός στην ταινία Rust and Bone. Εκεί η Marion υποδύεται μια γυναίκα που χάνει τα πόδια της και αναγκάζεται να εξαρτηθεί από έναν άντρα που τη βοηθά στην καθημερινότητά της. Δίχως ίχνος μακιγιάζ και υπερβολής, η Marion επιχειρεί ίσως τον δεύτερο πιο εσωτερικό ρόλο μετά την Edith Piaf και μαγεύει κοινό και κριτικούς σε μια ταινία όπου η δύναμη είναι για τους πρωταγωνιστές ίσως περισσότερο αναγκαία κι από την αναπνοή.

Στις πιο πρόσφατες ταινίες της είναι η Ewa Cybulski, (“The immigrant”), μια μετανάστρια που εξωθείται στην πορνεία, αλλά και η Monica στους “Δεσμούς αίματος”, μια ταινία την οποία σκηνοθέτησε ο σύντροφός της, Guillaume Cannet και διαδραματίζεται στο Brooklyn των 70’s. zoi

Lady Dior και climate defender

Εκτός από ηθοποιός, η Marion Cotillard, έχει ενεργό δράση ως εκπρόσωπος και ακτιβίστρια της μη κυβερνητικής, περιβαλλοντικής οργάνωσης, Greenpeace.

Κι εκεί που λες “Μόνο μοντέλο δεν έχει γίνει αυτή η γυναίκα”, έρχομαι να σε ακυρώσω και να σε ενημερώσω ότι η Marion Cotillard εδώ και αρκετά χρόνια είναι η Lady Dior. Πρωταγωνιστεί σε ταινίες μικρού μήκους – ολιγόλεπτα αριστουργήματα, διαφημίζοντας ρούχα, παπούτσια, τσάντες του avante-garde οίκου, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Δε νομίζω ότι ο Dior μπορούσε να βρει κάποια καλύτερη, ειδικά όταν τη σκηνοθέτησε ο ένας και μοναδικός David Lynch σε αυτό το έπος.

Λόγοι για να αγαπήσει κανείς τη Marion Cotillard υπάρχουν πολλοί. Όσοι από εμάς το τολμήσαμε, απλά δε χορταίνουμε να ανυπομονούμε για το ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα της (“Macbeth” μαζί με Michael Fassbender!!!). Αυτή η γυναίκα έχει κάτι μαγικό, ίσως τον τόσο σεξουαλικά αθώο τρόπο που μιλάει, το αδιάφορα παθιασμένο βλέμμα της όταν σου λέει ακόμα και μια συνταγή για cheesecake, τη γοητεία που έχει ο αέρας του βαδίσματός της, ή εκείνο το ευγενικό, καλοσυνάτο χαμόγελο που την κάνει κοινή θνητή, ενώ βλέπεις ξεκάθαρα πως δεν είναι.

 

 Όλοι της οι ρόλοι αξίζουν περισσότερο για τις στιγμές εκείνες που από αισθαντική παρουσία, γυναίκα φωτιά, γίνεται ένα θηλυκό με πάθη και αδυναμίες και ξεσπά, με κραυγές, κλάμματα και υστερίες. Τότε την αγαπάς ακόμα περισσότερο γιατί ξέρεις ότι μπορεί να νιώσει όπως κι εσύ.