WOMEN TODAY

Περιστέρα Μπαζιάνα: Μία πρώτη κυρία χαμηλών τόνων

Αν δεν έβγαινε Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα είχαμε δει ποτέ τόσα πολλά πλάνα της σύντρόφου του Περιστέρας ή Μπέτυς Μπαζιάνα. Την βραδιά της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, όμως, την είδαμε πίσω από τον Αλέξη να χαμογελά πλατιά και υπέθεσαν όλοι όσοι δεν την ήξεραν ότι λογικά αυτή είναι, η μητέρα των δύο παιδιών του.

Από την Άντρια Κωνσταντίνου

Λέω υπέθεσαν διότι η Περιστέρα είναι μια γυναίκα που ποτέ δεν πόζαρε για τους φωτογράφους με ιδιαίτερη χαρά, δεν έχει δώσει συνεντεύξεις, δεν είναι κοσμική, δεν την έχουμε δει να παίζει με τους γιους της στην παιδική χαρά ή να ψωνίζει λαχανικά, δεν την ξέρουμε παρά μόνο από λίγες φωτογραφίες δίπλα στον Αλέξη στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής, κάποτε από πέρυσι. Κι εκεί τα καρέ είναι φευγαλέα. Δεν στήθηκε να χαμογελάσει, αντίθετα έστριψε το βλέμμα αλλού. Ό,τι έπιασε ο φωτορεπόρτερ. Δεν την είδαμε σε προεκλογικές συναντήσεις ή ομιλίες, οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι σπάνιες.

 

Από αυτές τις λίγες φωτογραφίες και τα πλάνα το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου διαπιστώνουμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απλό κορίτσι. Χωρίς μακιγιάζ, απλά μαλλιά και ρούχα, κανένα ιδιαίτερο φτιασίδι, που θα έλεγε και η γιαγιά μου.

Μια ωραία κορμοστασιά όμως. Φρέσκια, λαμπερή, γυμνασμένη. Της αρέσουν, υποθέτω, τα έντονα χρώματα και τολμηρά σχέδια, συχνά φοράει φορέματα και φούστες, flat παπούτσια, σανδάλια και γόβες, που δεν τις λες και ψηλοτάκουνες. Αθόρυβη.

Την βραδιά των εκλογών επέλεξε total black. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε για το στιλ της, αλλά σίγουρα θα έχουμε στο μέλλον. Ήδη, η ή μάλλον Η Vogue ασχολήθηκε μαζί της και έγραψε με τι θα μπορούσε να εμπλουτίσει την γκαρνταρόμπα της. Ενώ η Huffington Post διαφώνησε με τα συνολάκια και έχει ήδη καταθέσει τις δικές της προτάσεις.

 

Με τον σύντροφό της, Αλέξη, δεν είναι παντρεμένοι. Έχουν δύο γιους -τον Παύλο 5 ετών και τον Ορφέα – Ερνέστο 3- και ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Αντίθετοι και οι δύο στον γάμο, αλλά και στη βάφτιση. Στα δύο αγόρια τους έγινε τελετή ονοματοδοσίας, καθώς δεν ήθελαν να τα βαφτίσουν στην κολυμπήθρα. Γνωρίστηκαν στο σχολείο, στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Ήταν και οι δύο μέλη της ΚΝΕ. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Είναι σχεδόν 20 χρόνια μαζί με τον Πρωθυπουργό, από τα οποία τα 17 συζούν.

Πίσω από τις λέξεις προφανώς στο σχολείο της Μπέτυς κρυβόταν ο Αλέξης και οι δύο τους κατάφεραν αυτό που άλλοι απλά νοσταλγούν γυρνώντας στα μαθητικά τους χρόνια. Να μείνουν για πάντα μαζί.

Τολμώ, λοιπόν, να υποθέσω, πώς αν μην τι άλλο το ζευγάρι είναι ρομαντικό. Όσο να ΄ναι, ακόμα κι όταν τα χρόνια περνούν, ο εφηβικός σου έρωτας, είναι ένας έρωτας που δεν ξεχνιέται και η Μπέτυ κοιμάται κάθε μέρα μαζί του. Μπορεί καμιά φορά να την νευριάζει και να θέλει να του φέρει το τηγάνι στο κεφάλι, αλλά είναι ο έρωτας των κοριτσίστικων χρόνων της, πώς να το κάνει; Άσε, που και πάλι από τις λίγες φωτογραφίες που τους έχουμε δει μαζί, δείχνει μια ήρεμη γυναίκα. Δυναμική λένε, στο πλευρό του Αλέξη είναι το στήριγμά του στα δύσκολα. Στις κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις είναι δίπλα του, του δίνει δύναμη και έμπνευση.

Το σίγουρο είναι ότι θα θέλουμε να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για την Πρώτη Κυρία της χώρας μας, ακόμα κι αν δεν το επιθυμεί. Και για τον Αλέξη, βέβαια. Θα δούμε, όμως, αν εκείνη θα μας αφήσει στον νέο ρόλο της. Δηλαδή, θα αλλάξει στιλ; Θα γίνει πιο κοσμική; Θα μας πει περισσότερα για εκείνη; Τι διαβάζει, τι ταινίες της αρέσουν, αν μαγειρεύει… Θα δώσει συνεντεύξεις; Θα ποζάρει στον φακό; Γενικά, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον. Να την γνωρίσουμε καλύτερα. Τι μαμά είναι. Τι σύντροφος είναι. Να μας πει περισσότερα ίσως για τον Πρωθυπουργό. Για τη δουλειά της. Αν μη τι άλλο είναι πλέον η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας. Και όπως έδειξε και με την κίνησή της μετά τη μεγάλη εκλογική βραδιά να πάει κανονικά στην εργασία της, στο Πολυτεχνείο, είναι και cool.