CELEBRITIES

Γιατί ο Benedict Cumberbatch είναι ο τέλειος άντρας

Ο Βρετανός ηθοποιός με το περίεργο όνομα και το διεισδυτικό βλέμμα άρχισε να μας απασχολεί μόλις πριν πέντε χρόνια, μετά την πρεμιέρα της επιτυχημένης σειράς του BBC, Sherlock, στην οποία υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο. Έκτοτε η καριέρα του εκτοξεύτηκε και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν πάνω του. Γιατί, όμως, ο Benedict Cumberbatch είναι ο τέλειος άντρας;

 

1. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά και προφανή. O 39χρονος ηθοποιός είναι πολύ γοητευτικός και διαθέτει ιδιαίτερο προσωπικό στυλ στις εμφανίσεις του.

2. Ταυτόχρονα, είναι απόλυτα προσγειωμένος, παρά τις μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση (Sherlock, Parade’s End) και το σινεμά (Atonement, Tinker Tailor Soldier Spy, 12 Years a Slave,Το παιχνίδι της Μίμησης). H επιτυχία δεν τον άλλαξε ούτε όταν προτάθηκε για το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου (καθώς και για Χρυσή Σφαίρα, βραβείο BAFTA και SAG) για την ταινία Το παιχνίδι της Μίμησης, όπου υποδύθηκε μοναδικά τον Βρετανό μαθηματικό και “πατέρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών” Alan Turing.

 

3. Σέβεται απόλυτα τους συναδέλφους του και αγαπάει πολύ τους φανς του, παρότι καμιά φορά οι τελευταίοι καταφεύγουν σε ακρότητες (π.χ. τον παρακολουθούν έξω από το σπίτι του, όπως πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε βρετανική εφημερίδα).

4. Είναι πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος. Πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην υποκριτική, επισκέφθηκε ένα μοναστήρι στο Θιβέτ, όπου έμεινε και δίδαξε αγγλικά στους βουδιστές μοναχούς για έναν ολόκληρο χρόνο.

5. Ασχολείται ουσιωδώς με τη φιλανθρωπία. Πέρυσι τέτοιο καιρό δημιούργησε ένα πολύ αστείο βίντεο για το Ice Bucket Challenge, που αφορούσε στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS). Είναι πρέσβης καλής θέλησης του Ιδρύματος για τη Θεραπεία της Αμυοτροφικής Σκλήρυνσης, καθώς και μέλος αρκετών οργανισμών που υπηρετούν παρόμοιους σκοπούς.

 

6. Τον Ιανουάριο του 2015 η εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή του στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητούσε να απονεμηθεί χάρη σε όλους τους ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες που είχαν καταδικαστεί στη Μεγάλη Βρετανία με βάση τον νόμο για την “προσβολή της δημόσιας αιδούς“, που καταργήθηκε εν μέρει μόλις το 1967. Με τις διατάξεις αυτές είχε καταδικαστεί και ο Alan Turing, στον οποίο δόθηκε μετά θάνατον χάρη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ μόλις το 2013. Το Το παιχνίδι της Μίμησης πρέπει να το δεις. Κάνει πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema την Κυριακή 1/11.

7. Είναι ενεργός πολίτης σε όλα τα επίπεδα. Κάνει διαρκώς δημόσιες παρεμβάσεις για όλα τα σημαντικά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που συμβαίνουν στον κόσμο, υποστηρίζει δε ενεργά το φεμινιστικό κίνημα. Πρόσφατα καταδίκασε με δημόσια επιστολή του την παθητική στάση της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα. Συμμετέχει, επίσης, στη φιλανθρωπική κίνηση Save The Children, η οποία βοηθάει τους ανήλικους πρόσφυγες από τη Συρία.

8. Είναι πάντα χαλαρός και αστείος. Κάνει εξαιρετικές μιμήσεις συναδέλφων του, με αποκορύφωμα τη φωνή και τις γκριμάτσες του Άλαν Ρίκμαν και του Ντέιβιντ Τένναντ.

 

9.  Τον Ιούνιο η σύζυγός του, σκηνοθέτιδα Sophie Hunter, γέννησε το πρώτο τους παιδί, ένα αγοράκι, τον Christopher Carlton.  Πλέον τον απολαμβάνουμε και στο νέο του ρόλο, αυτόν του χαζομπαμπά!

10. Συνεχίζει με τεράστια επιτυχία την πορεία του στο θεατρικό σανίδι. Η παράσταση Άμλετ στο θέατρο Barbican έγινε sold-out μέσα σε λίγες ώρες και έλαβε θεαματικές κριτικές.

Μη χάσεις την ταινία Το παιχνίδι της Μίμησης, για την οποία προτάθηκε για το βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού ρόλου, που κάνει πρεμιέρα στα κανάλια Novacinema την Κυριακή 1/11. Με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+, μπορείς να βάλεις την ταινία στην προσωπική σου συλλογή για να τη βλέπεις όποτε εσύ θέλεις! Μη βλέπεις ό,τι έχει, δες ό,τι θες!