CELEBRITIES

Ο άντρας ο Σαλονικιός

''Να σας ευχηθώ καλό ταξίδι και να σας αφιεωρώσω ένα τραγουδάκι.'' Κατευόδιο δια στόματος διευθύντριας Νίκης Χάγια. Να έχουμε έναν ήχο να πορευόμαστε από το Κουκάκι σε Ελ. Βενιζέλος και από Ελ. Βενιζέλος σε Μακεδονία (λείπει το 'Μ' από την ταμπέλα, ήθελα να σας το πω να βγει από μέσα μου. Αν με διαβάζει κάποιος υπεύθυνος ας επιληφθεί του θέματος.

Τι σας έλεγα όμως. Για τον μουσικό αποχαιρετισμό της Νίκης. Αν είσαι στο γραφείο βάλε ακουστικά, αν είσαι σπίτι ρίξε μία στροφή.

Ο Σαλονικιός ήταν το soundtrack της αποστολής του Ladylike στη Θεσσαλονίκη με κωδικό όνομα ladylikesalonika.

 

Αφού ανέβηκα σε ποδήλατο, δοκίμασα κάθε μορφής σάντουιτς και άλλαξα τη γεύση μου με τα καλύτερα γλυκά της πόλης έπρεπε να δουλέψω σκληρά. Να βρω όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους άντρες της Θεσσαλονίκης να αποτελούν μία κατηγορία μόνοι τους. Γιατί αγαπητή μου φλερτ μπορεί να ζήσεις παντού, τέτοια αύρα δε θα ξαναγνωρίσεις.

Ένα μικρό γκάλοπ έγινε πριν την αναχώρηση. Ρώτησα τις φίλες μου. Φυσικά και είχαν όλες από μία ιστορία να διηγηθούν. Δεν έχει τύχει σε αυτές βρε. Κάποιες άλλες φίλες τους τα είχαν πει. Έτσι, μέσω Καλαμπάκας κατέληξα πως ο Σαλονικιός έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Να αναλυθεί το φαινόμενο απαίτησε η Χριστοπούλου και δεν μπορούσα να της αρνηθώ.

Κοινωνική παρατήρηση, μη με χαρακτηρίσεις εξώλης και προώλης. Διαβάζει και ο πατέρας μου. Με κοίταγμα θα γίνει η ανάλυση.

Μετά από τέσσερις ημέρες υπάρχουν συμπεράσματα και θα καταγραφούν. Να ξέρεις πώς να κινηθείς στο μονοπάτι του βόρειου φλερταρίσματος.

Δεν είναι πέφτουλας

Δε θα έρθει κατά πάνω σου έτοιμος για όλα. Έχει μία διακριτικότητα που τελικά μπορεί να σε κάνει να παραβλέψεις μία πιθανή μετριότητα ως προς την εμφάνιση. Δε θα σε αντιμετωπίσει χυδαία ακόμα κι αν η ώρα είναι περασμένη και το ποτό έχει αντικαταστήσει το νερό.

Είναι επικοινωνιακός

Θα σε προσεγγίσει με μία καλημέρα, με μία ατάκα για τα μαλλιά σου. Ξέρει τι πρέπει να πει. Το ενδιαφέρον δεν είναι απαραίτητα ερωτικό, είναι ανθρώπινο γιατί σαν τύποι είναι ανοιχτοί και πρόσχαροι.

Είναι χαλαρός

Βαρύμαγκα Θεσσαλονικιό δε θα βρεις. Δεν ξέρω οι δικές σου φίλες τι ιστορίες είχαν να σου περιγράψουν από κάποιες άλλες φίλες τους πάντως εμείς διαπιστώσαμε πως τα αγόρια αυτά είναι χαλαρά. Επάξια το επίρρημα χαλαρά έχει αποδοθεί στο βορρά μας.

Είναι ένα τσικ πιο χαρούμενοι από τους υπόλοιπους

Χαρούμενοι άνθρωποι. Να φταίνε οι ρυθμοί της καθημερινότητας, να φταίνε τα γονίδια, δεν ξέρω. Χορτάσαμε χαμόγελο. Δεν είμαστε εμείς οι παραλήπτριες αλλά το σύμπαν. Αντιμετωπίζουν τη ζωή ένα τσικ πιο ευχάριστα από τους Αθηναίους.

Έχει τρόπο

Χαρακτηριστικό απόρροια της κοινωνικότητας και της διακριτικότητας. Έχει την κατάλληλη ατάκα. Ακόμα κι ένα ”τι με λ(λλ)ες δικιά μου” αρκεί για να τον δεις με συμπάθεια.

Δίνει βάση στην οπτική επαφή

Ο Σαλονικιός το έχει δουλέψει το βλέμμα. Θυμάσαι την Καγιά που έλεγε στα μοντέλα να χαμογελάσουν με τα μάτια; Αυτός την έχει μελετήσει την κίνηση και την έχει κάνει δική του. Κοίταγμα, να πάρεις το σωστό μήνυμα, να καταλάβει πού το πας και μετά να κινηθεί αναλόγως.

Είναι ευγενικός

Όχι, αυτό να το παραδεχτούμε. Από τον ταξιτζή και τον σουβλατζή, μέχρι το πίσω τραπέζι στα μπουζούκια ήταν όλοι τους πάρα πολύ ευγενικοί. Να σε εξυπηρετήσουν, να σε βοηθήσουν με τις οδούς, να σε διευκολύνουν. Όχι, αυτό να το πω και να το τονίσω. Τουπέ σπανίως.

Έχει άνεση

Άνετος πολύ. Δεν έχει κολλήματα ο Σαλονικιός. Θα εμπλακεί σε κουβέντα ακόμα κι αν δεν ξέρει τι λες. Θα δώσει τη γνώμη του, θα βάλει το λιθαράκι του στη συζήτηση. Και η κίνηση στο χώρο κι αυτή με άνεση. Στην πίστα είδαμε πολλά αλλά θα στα πούμε αναλυτικά, μην ξεπεταχτεί αυτό το κεφάλαιο.

Ξέρει το σωστό κοπλιμάν

Δεν είναι τυχαίο πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει διοργανώσει σεμινάριο για το σωστό φλερτ και την ανάλυση της γλώσσας του σώματος.

Έχει διακριτική γκαρνταρόμπα

Βαθύ V τα μάτια μας δεν είδαν πουθενά. Τα κορίτσια μπιμπελόγατες και οι άντρες πολύ casual. Στα θετικά θα προσμετρηθεί κι αυτό.

 

Οι μπαγλαμάδες ν’ αρχίσουν τσιφτετέλια

ν’ ανάψουνε τα τέλια, ολοταχώς

Και τα μπουζούκια να κάψουν το πατάρι

χορεύει και γουστάρει, ο Σαλονικιός

 

Ώπα!