CELEBRITIES

Οι Ιταλοί της Αθήνας που πρέπει να γνωρίζεις

Σημασία δεν έχει το πού γεννήθηκες, αλλά το πού θα σε βγάλει ο δρόμος της ζωής σου. Έτσι και οι άντρες αυτού του θέματος, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, προτίμησαν να μείνουν στην Ελλάδα παρόλο που τα επώνυμά τους κάθε άλλο παρά ελληνικά είναι.

Οι Ιταλοί της Αθήνας, είναι σίγουρα μια νότα εξωτερικού που χρειάζεται η πόλη μας. Εκτός λοιπόν από τους σεφ με τις εξαιρετικές μακαρονάδες και τις πίτσες, οι Ιταλοί είναι εξαιρετικοί και σε κάποια άλλα αντικείμενα. Ώρα να γνωρίσεις αυτούς που ξεχωρίσαμε.

Andrea Palombarini

Ο Αντρέα είναι μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και 21 χρόνια και η αιτία δεν ήταν κάποια ρομαντική ιστορία, αλλά η δουλειά. Εργάζεται ως αθλητικός δημοσιογράφος έχοντας περάσει από εφημερίδες, τηλεόραση, αλλά και ραδιόφωνο. Αν τυχόν πετύχεις κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου στον ΟTE TV, είναι πιθανό αυτή η φωνή που περιγράφει ποιος δίνει την πάσα, ποιος κάνει το σουτ και βάζει γκολ ή αστοχεί να είναι του Αντρέα Παλομπαρίνι. Εκτός αν προτιμάς Φόρμουλα 1, γιατί κάνει και τις μεταδόσεις των αγώνων αυτών των εξαιρετικά γρήγορων αυτοκινήτων.

Αν δεν είσαι φαν της τηλεόρασης όμως, μπορείς να συντονιστείς στον Sport 24 Radio και στους 103.3 κάθε μέρα στις 8, όπου ο Αντρέα κάνει εκπομπή μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, διευθυντή του Contra.gr. Από την Ιταλία του λείπουν συγγενείς και φίλοι, το πραγματικό ιταλικό φαγητό, οι ομορφιές της πατρίδας του και η κουλτούρα του αθλητισμού, ειδικότερα το ποδόσφαιρό της.

Την Αθήνα δε θα την άλλαζα γιατί είναι μια απλή πρωτεύουσα, όπως λένε οι Ιταλοί “a portata di mano“ δηλαδή δεν έχει πολυπλοκότητα, κυκλοφορείς άνετα. Έχει όλα όσα μπορείς να ζητήσεις και φυσικά υπέροχο κλίμα, βουνό και θάλασσα.

Ιταλίδες και Ελληνίδες ευτυχώς έχουν διαφορετικό στυλ και μια ξεχωριστή ομορφιά, που τις κάνει ακαταμάχητες. Διατηρούν μεταξύ τους διαφορές και αυτές είναι που τις κάνουν εξίσου ελκυστικές και ενδιαφέρουσες.

 

Marco Mure

Ο Μάρκο κατάγεται από το Τορίνο και ζει στην Ελλάδα εδώ και 27 χρόνια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε “γλυκό“ περιβάλλον, στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής των γονιών του που διατηρούσαν στο Toρίνο. Από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να αγαπά τη λεγόμενη “arte bianca“ (λευκή τέχνη), και μεγαλώνοντας, ήταν και είναι ακόμα για εκείνον μεγάλη πρόκληση η δημιουργικότητα αυτού του μαγικόυ επαγγέλματος που συνεχώς εξελίσσεται. Σήμερα έχει το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά – γεμάτο κολασμένες δημιουργίες. “Αγαπώ όλα τα γλυκά μου διότι πίσω από το κάθε ένα υπάρχει αφοσίωση, συναίσθημα και το καθένα κουβαλά την ιστορία του. Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο, θα επέλεγα ενα λαχταριστό, φρέσκο gelato“.

 

Έτσι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το γυναικείο φύλο, σίγουρα σε μια γυναίκα θα πρότεινα ενα babà al rhum. Απαλή υφή, φίνα η γεύση της κρέμας, αλλά ταυτόχρονα έντονη και “μεθυστική“ λόγο του rhum που το χαρακτηρίζει.

 

Στη μεσογειακή ομορφιά πολύ δύσκολα αντιστέκεσαι, πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται με δυναμισμό και χαρακτήρα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν περισσότερο τη σύγχρονη Ελληνίδα.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή της Barilla σε συνεργασία με το Athens Daily Secret.

Gaetano Di Piazza

Ο Γκαετάνο κατάγεται από τη Σικελία και λόγω της δουλειάς του πατέρα του μεγάλωσε μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο και καθώς από μικρός αγαπούσε οτιδήποτε μηχανοκίνητο, ειδικεύτηκε στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σήμερα είναι υπεύθυνος για 36 χώρες στη Harley Davidson South Eastern Europe. “Ταξιδεύω πολύ και γνωρίζω και αγαπώ όλο και περισσότερο τις μηχανές και την ελευθερία που σου δίνουν“.

 

Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι το γυναικείο φύλο έχει αφήσει πίσω του τα επιφανειακά πρότυπα εμφάνισης και δίνει έμφαση στην ομορφιά του εσωτερικού κόσμου. Οι γυναίκες πλέον είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση, επιχειρήματα και έτοιμες να υπερασπιστούν τα πιστεύω τους και να κυνηγήσουν με πάθος τα όνειρά τους. Αυτό στα μάτια μου, τις κάνει αληθινά όμορφες και ειλικρινά ενδιαφέρουσες, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους.

 

Τόσο η Ιταλία, όσο και η Ελλάδα έχουν κοινά χαρακτηριστικά, είναι δύο μεσογειακές χώρες, με παρόμοιο κλίμα και κουλτούρα και η μία συμπληρώνει την άλλη. Θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω εξίσου έντονες, κάτι που σημαίνει ότι με κρατάνε για διαφορετικούς λόγους σε εγρήγορση, χαρακτηριστικό το οποίο επιζητώ στη ζωή μου.

 

Gennaro Castaldo

Tζεννάρο είναι γυναικολόγος (έχω κάνει μαντεψιά για το πόσα επιπλέον ραντεβού θα αποκτήσει μετά απ‘ αυτό το θέμα) και ο πατέρας του είναι από τη Νάπολη, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Έχει σπουδάσει ιατρική, ενώ έχει ειδικευτεί στην Μαιευτική και τη Γυναικολογία με περαιτέρω εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική. Όσο παράξενα και “τρομακτικά“ κι αν ακούγονται όλα αυτά, ο Τζεννάρο λέει πως η δουλειά του δεν είναι καθόλου άβολη. “Είναι μία δουλειά όπως άλλες, με χαρές, ικανοποιήσεις, αλλά και ευθύνες. Και πάνω απ’όλα είσαι γιατρός. Η γυναίκα που έχεις μπροστά σου έχει κάποιο πρόβλημα, κάποιες απορίες, ανησυχίες και οφείλεις να την καθησυχάσεις και να της δώσεις λύσεις. Αυτό είναι όλο“. Έχει ανοίξει δύο ιατρεία σε Πεύκη και Πειραιά.

 

Ελληνίδες και Ιταλίδες νομίζω είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες στον κόσμο. Αναμφίβολα το απέριττο στυλ, η αντίληψη της αισθητικής και η άψογη επιλογή αξεσουάρ των Ιταλίδων, είναι μοναδικά. Από την άλλη οι Ελληνίδες είναι πιο αληθινές και έχουν πολύ πάθος με την ευρεία έννοια, γεγονός που τις κάνει απίστευτα ελκυστικές.

 

Στην Ιταλία δεν είχαμε τον αυθορμητισμό του να πας μία βόλτα της τελευταίας στιγμής Τρίτη βράδυ και να δεις κόσμο, να φας, να πιείς ένα ουζάκι στην παραλία. Η Ελλάδα είναι η California της Ευρώπης!

 

Victor Fabiano

Ο Βίκτορ είναι ο μικρότερος της παρέας, αφού είναι μόλις 20 χρονών. Κατάγεται από τη Γένοβα και η μητέρα του είναι από την Ελλάδα. Σπουδάζει Business Management και ασχολείται με το ποδόσφαιρο από 5 χρονών. “Τη μπάλα την έχω στο αίμα μου, αλλά ακόμα ασχολούμαι με το άθλημα αυτό ερασιτεχνικά“. Στην Ελλάδα αγαπάει την ιστορία της, τη νυχτερινή ζωή και τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων. Ενώ χωρίς δεύτερη σκέψη όταν τον ρώτησα για το ελληνικό φαγητό, μου είπε πως λατρεύει τη φέτα!

 

Αν έβγαινα με μια κοπέλα ραντεβού στην Ιταλία θα την πήγαινα σε μέρη όπως το Portofino, το Forte dei Marmi ή αν της αρέσουν τα σπορ, ίσως πηγαίναμε στο Bolzano για σκι!

 

Στην αρχή έλεγα πως προτιμώ τις Ιταλίδες, αλλά ένα κορίτσι στη σχολή με έχει κάνει να αλλάξω γνώμη. Δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα, μπορείς παντού να συναντήσεις γυναίκες υπεροπτικές ή προσγειωμένες και ανοιχτόμυαλες, απλά αυτή η κοπέλα με έχει βοηθήσει πολύ και το εκτιμώ.

 

Φωτογραφίες: Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερτάς/SOOC