CELEBRITIES

Quique Sánchez Flores: Ο πιο κούκλος προπονητής θα σε κάνει να δεις μπάλα

Ο κύριος της φωτογραφίας λέγεται Quique Sánchez Flores. Ναι, ξέρει πως μοιάζει με τον Hugh Laurie (βλ. "House"). Toυ το έχουν πει εκατομμύρια φορές. Πολλώ δε όσοι τον έχουν δει μπροστά τους. Γιατί ο Μαδριλένος προπονητής ποδοσφαίρου (κάθεται στον πάγκο της αγγλικής Watford) δεν είναι μόνο ένα ωραίο πρόσωπο.

Από την Νίκη Μπάκουλη

Θα μπορούσες να πεις ότι είναι συνολικά μια ωραία παρουσία. Ένας άνδρας που προσέχει τον εαυτό του, χωρίς να ‘χει χάσει την επαφή με τον ανδρισμό του.

Η ντουλάπα του περιλαμβάνει πολλά πουκάμισα, ακόμα περισσότερες ζακέτες, παντελόνια από καραβόπανο, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του και slip-on suede παπούτσια, σε όλες τις αποχρώσεις. Όχι. Δεν είναι από εκείνους που βάζουν ό,τι τους δώσει η ομάδα τους. Συνηθίζει να έχει το τελευταίο κουμπί του πουκαμίσου του ανοιχτό, προτιμά το cashmere στα πουλόβερ, έχει το δικό του ράφτη για τα blazers. Δεν αφήνει δηλαδή, κάτι στην τύχη. Oύτε όταν είναι ντυμένος… αθλητικά.

Διαθέτει μοναδική αισθητική και προφανώς αυτό είναι κάτι που έχει να κάνει με το περιβάλλον, στο οποίο μεγάλωσε. Η Lola Flores, η πιο διάσημη χορεύτρια flamenco στην Ισπανία και performer, ήταν θεία του. H μητέρα του, Carmen υπήρξε η πιο γνωστή ηθοποιός της χώρας, στη δεκαετία του ’50. Μαζί συνόδευαν τον Quique σε θέατρα, σκηνές “και όλα τα άλλα απίστευτα μέρη που μπορείς να δεις τα πάντα, να εκτιμήσεις τις τέχνες”. Η Lola συνήθιζε να διοργανώνει κάθε χρόνο ένα πάρτι που είχε κάθε είδους πολυτέλεια. “Οι πιο σημαντικοί καλλιτέχνες και αθλητές της Ισπανίας, ήταν καλεσμένοι”.

Ο πατέρας του, Isidro έπαιζε ποδόσφαιρο. Ήταν αμυντικός στη Real Madrid. Ήταν και ο καλύτερος φίλος ενός θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Alfredo Di Stefano, ο οποίος έγινε νονός του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας.

 

Μεγαλώνοντας, συνδύασε όλες τις παραστάσεις που είχε περισυλλέξει από την οικογένεια του. Αποφάσισε μεν, να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο (πρώτα ως ποδοσφαιριστής και από το 2001 ως προπονητής), αλλά το προσέγγισε πιο καλλιτεχνικά. “Στον αγωνιστικό χώρο, όπως και στη σκηνή δουλεύεις για να ευχαριστήσεις το κοινό. Πρέπει να είσαι δημιουργικός, να προκαλέσεις ένα συναίσθημα”.

Στο μυαλό του “ο προπονητής είναι ο σκηνοθέτης. Δίνει ιδέες στους “ηθοποιούς”, οι οποίοι ευθύνονται τελικά, για το αν η παράσταση θα είναι επιτυχημένη ή όχι”. Στόχος του, όταν μιλά στους παίκτες του “είναι να μιλώ στις καρδιές τους”. Στα 50 του, εξηγεί πως “έχω “σκοτώσει” τον καλλιτέχνη μέσα μου. Έχω γίνει πραγματιστής. Ίσως να είμαι και εγωιστής. Αν δεν έχω επιτυχίες, νιώθω ντροπή. Και για αυτό θέλω να είμαι επικεντρωμένος στη δουλειά μου”.

Ό,τι και αν λέει, οι δημοσιογράφοι στη Μεγάλη Βρετανία τον χαρακτήρισαν ως “coolest boss”, λίγα λεπτά αφότου εμφανίστηκε ενώπιον τους, ως ο νέος προπονητής της Watford (στις 5/6 του 2015).

Από τις πρώτες του συνεντεύξεις, οι ρεπόρτερ διαπίστωσαν πως διαθέτει και εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ. Tη βλέπεις πάντως, τη διαφορά με τους συναδέλφους του, έτσι;

Έχει παντρευτεί μια φορά, την Patricia, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά που σήμερα είναι έφηβοι. Δεν είναι πια μαζί. Έχουν διατηρήσει φιλική σχέση και ζουν κοντά. “Όπου και αν δουλεύω, θέλω την οικογένεια μου δίπλα μου”, εξηγεί.

 

Στο ίδιο σπίτι με εκείνον, ζει η Orsi Fehér, μοντέλο από την Ουγγαρία, με την οποία διατηρεί δεσμό τα τελευταία έξι χρόνια. Ή διατηρούσε, αν πιστέψεις τι δήλωσε πέρυσι η 34χρονη. Πως “είμαι μόνη. Δυστυχώς, η αγάπη δεν αρκεί για να κρατήσει μια σχέση. Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε”. Παρ’ όλα αυτά, οι Άγγλοι εξακολουθούν να γράφουν πως είναι μαζί. Αλήθεια ή ψέματα, θα έλεγες πως ο Flores είναι από τους άνδρες που ανήκουν… στο λαό τους.