CELEBRITIES

“Μην τραβάτε τίποτα από τα μαλλιά, πονάει”

Κάθε εβδομάδα, η Δίδα Καβασάκη θα συγκεντρώνει τα ερωτήματα που θα στέλνετε στο [email protected] και θα σας απαντά με τον δικό της τρόπο, δίνοντας λύση σε οτιδήποτε σας προβληματίζει.

1. Είμαστε μαζί και είναι όλα τέλεια. Περνάει καλά μαζί μου, μου το λέει και το βλέπω. Δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από ένα που δε μπορώ να χωνέψω με τίποτα: βγαίνει για καφέ με τον πρώην της, με το οποίο υποτίθεται πως είναι πια φίλοι. Τι να κάνω; Μ.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι δε μιλάς καθόλου για το πώς νιώθεις εσύ μαζί της. Το μόνο συναίσθημα που βγάζουν οι παραπάνω τρεις γραμμές, είναι ανασφάλεια. Αυτό από μόνο του, δείχνει πως εγώ δε μπορώ με ό,τι σου πω να σε κάνω να μη ζηλεύεις και να μην είσαι δύσπιστος απέναντι στην κοπέλα σου.

Σύμφωνοι, το να σου λέει πως θα βγει με τον πρώην της δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να δεχτείς. Φυσικά η αρχή πρέπει να γίνει στο κεφάλι σου. Ξεκίνα προσπαθώντας να εξισώσεις την πιθανότητα πως είναι όντως φίλοι, με αυτή που έχει κυριεύσει το μυαλό σου, ότι δηλαδή συνεχίζουν να θέλουν ο ένας τον άλλον. Στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσεις εντελώς από το μυαλό σου το δεύτερο σενάριο.

Δεδομένου ότι δεν σου έχει δώσει κανένα άλλο δικαίωμα – τουλάχιστον δε μου αναφέρεις κάτι – δε μπορείς να την κρίνεις ”ένοχη” χωρίς στοιχεία.

Στην περίπτωση που την υποπτεύεσαι επειδή όντως ξενοκοιτάει ή ”λησμονεί τα περασμένα μεγαλεία” με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δε χρειάζεται να επαληθευτείς και να βγεις και με τη βούλα ο ”απατημένος σύζυγος”. Ο γενικός κανόνας που δε χωρά εξαιρέσεις, λέει να μένεις εκεί όπου περνάς καλά και νιώθεις πολλά. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο κάνεις εκπτώσεις, μην το πολυσκέφτεσαι.

 

2. ”Ήμασταν μαζί σχεδόν 4 χρόνια. Εδώ κι ένα 6μηνο δηλώνει μπερδεμένος, αλλά ”μ’ αγαπάει πολύ” και το προσπαθούμε. Πριν μια βδομάδα μου είπε πως θέλει να μη μιλήσουμε για λίγο καιρό και να δούμε τι θέλουμε. Εγώ όμως ξέρω ότι τον θέλω, εκείνος γιατί όχι; Λ.”

Όσο ρομαντικοί κι ερωτευμένοι κι αν είμαστε πρέπει να έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι το ”για πάντα” είναι σπάνιο. Ένας άνθρωπος έξω από το ”ζευγάρι που πλέει σε πελάγη ευτυχίας” μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό.

Θα ήταν ιδανικό να μπορούσαμε να βάλουμε χρονοδιακόπτη, ώστε να σταματούν ταυτόχρονα και οι δύο που αποτελούν το ”ζεύγος” να είναι ερωτευμένοι μεταξύ τους. Δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο για την ώρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να τον αφήσεις να φύγει. Για την ακρίβεια, φύγε εσύ.

Σε κανέναν δεν αξίζει να παρακαλάει για ψίχουλα αγάπης, όταν σε έναν διπλανό φούρνο έχει ολόκληρο καρβέλι.

Μην αναρωτιέσαι τι σκέφτεται και μην περιμένεις να δει τι θέλει. Αν ήθελε να είναι μαζί σου θα το ήξερε. Εκτός αν η αξιοπρέπειά σου έχει πέσει τόσο χαμηλά που σου αρκεί να είσαι ένα ”δεν ξέρω τι θέλω”. Δεν πιστεύω πως αξίζει σε κανέναν αυτό. Μερικοί άντρες δυσκολεύονται να που το οριστικό ”αντίο” για πολλούς λόγους. Κάν’ του μια τελευταία χάρη και πες το εσύ. Βασικά αυτή είναι μια χάρη που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

ΥΓ. Να μην τραβάτε τίποτα από τα μαλλιά, όταν δε σας βγαίνει. Πονάει.

M. Καβασάκη

*Στείλε κι εσύ την ερώτησή σου στο [email protected] και την επόμενη εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το δικό σου ζήτημα.