WELLNESS

10 ευεργετικές συνήθειες των πρωινών τύπων

Θα προτιμούσες να είσαι νυχτοφύλακας ακόμα και λουλουδού αρκεί να μην ξυπνάς το πρωί. Είσαι νυχτερινός τύπος το έχεις πάρει απόφαση. Έλα όμως που οι συνθήκες σε αναγκάζουν να βάζεις ξυπνητήρι στις 7 το πρωί. Είναι αναγκαίο να μεταλλαχθείς και μάλιστα άμεσα.

”Οι πρωινοί τύποι τείνουν να είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι, καθώς επίσης να έχουν χαμηλότερο βάρος”, δήλωσε ο Δρ. Γιόεργκ Χούμπερ του Πανεπιστημίου Ροεχάμπτον στο Λονδίνο.

Για την ευτυχία σου θα το κάνεις και για μία μέση δαχτυλίδι. Αν έχει αποτέλεσμα το πρωινό ξύπνημα σε αυτούς τους τομείς να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να συμβιβαστείς.

10 ευεργετικές συνήθειες των πρωινών τύπων. Ώρα να ”κλέψεις” και να γίνεις καλύτερη.

Φτιάξε το σετ από το βράδυ

 

Δε χρειάζεται το πρωί να ανοίγεις πανικόβλητη την ντουλάπα και να ψάχνεις ρούχα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δε θα σου αρέσει και κανένα κομμάτι δε θα πηγαίνει με το άλλο. Κάντο όπως στο σχολείο. Τα ρούχα από το βράδυ στην καρέκλα και το τάπερ με το φαγητό να περιμένει στο ψυγείο.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

 

Όλη την ημέρα είσαι πάνω από το κινητό και κάθε ήχος, μέχρι κι αυτός της χαμηλής μπαταρίας, σε κάνει να πετάγεσαι από την καρέκλα. Λίγο πριν ξαπλώσεις θα πας στις ρυθμίσεις και θα απενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις. Θα κοιμηθείς χωρίς άγχος και το πρωί θα τα δεις όλα με την ησυχία σου.

Βάλε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα από το κανονικό

 

Με ένα τεταρτάκι πιο νωρίς είσαι μία χαρά. Θα ξυπνήσεις με το πάσο και θα έχεις και χρόνο για λίγο χουζούρι.

Τέντωσε το κορμί σου (όσο είσαι στο κρεβάτι)

 

Και αφού αναφέραμε το χουζούρι να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο γιατί η σημασία του είναι μεγάλη. Δεν πρέπει να σηκώνεσαι απότομα από το κρεβάτι. Σιγά, σιγά και με ηρεμία. Άνοιξε τα μάτια σου, τέντωσε το κορμί σου και σκέψου τη μέρα που σε περιμένει.

Πιες αρκετό νερό

Ειδικά για τους κρύους μήνες του χρόνου, ένα εξαιρετικό πρωινό ρόφημα, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου είναι και το ζεστό νερό με μέλι. Τα οφέλη πολλά. Σε ξεφουσκώνει, σου χαρίζει δροσερή αναπνοή, σε αποτοξινώνει και σου κάνει δέρμα φράπα. Αν το μέλι σε προβληματίζει μπορείς να δοκιμάσεις νερό με λεμόνι.

Ντους και ετοιμασία σε χαλαρούς ρυθμούς

 

Τα πρωινά χρειάζονται ηρεμία κι όχι τρέξιμο γιατί έτσι θα πάει και η υπόλοιπη ημέρα. Αν ξεκινήσεις χαλαρά όλα θα είναι καλύτερα. Δε θα έχεις νεύρα και η διάθεσή σου θα είναι καλή. Για το με΄τα δεν μπορούμε να εγγυηθούμε.

Φάε ένα πλούσιο πρωινό

 

Το πρωινό γεύμα είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση του σωστού βάρους αλλά και για την υγεία μας. Ξέρεις τι πρέπει να φας, ξέρεις όμως ποια είναι τα 10 πρωινά που πρέπει να αποφεύγεις;

Ρίξε μία πρώτη ματιά στα emails σου

 

Μία πρώτη ματιά. Όχι να απαντήσεις. Να ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Να πάρεις μία γεύση των όσων σε περιμένουν και να κινηθείς ανάλογα.

Κάνε λίστα

 

Κάνε λίστα με όσα έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Οργανώσου και σημείωσε με διαφορετικό χρώμα τα πιο σημαντικά.

Άκου μουσική

 

Η μουσική μας βοηθάει και μας χαλαρώνει, βελτιώνει την απόδοση, μειώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.