WELLNESS

6 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι αφυδατωμένη

Πονοκέφαλος, ζαλάδα, κούραση. Αυτά ξέρεις ότι μπορεί να προκαλούνται από ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού σου, όμως δεν είναι τα μόνα. Το νερό είναι το σημαντικό καύσιμο και η έλλειψη του, μπορεί να σου προκαλεί διάφορα που εσύ συνήθως δεν τα αποδίδεις εκεί.

Ενημερώσου και κάνε προέκταση του χεριού σου ένα παγούρι με νερό, γιατί έρχεται και καλοκαίρι!

1. ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Αν γενικά παρατηρείς ότι ιδρώνεις λιγότερο στο γυμναστήριο από ό,τι συνήθως, μάλλον είσαι αφυδατωμένη και αυτό δεν είναι καθόλου καλό νέο για τον οργανισμό σου ο οποίος μπορεί να υπερθερμανθεί.

2. EXΕΙΣ ΞΗΡΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Αν γενικά το δέρμα σου είναι λιπαρό αλλά πολλές φορές διαπιστώνεις ότι αλλάζει και πάει προς το μικτό ή εμφανίζει ξηρές κηλίδες, τότε μάντεψε. Πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό. Όταν δεν ενυδατώνεσαι αυτό βγαίνει στο πρόσωπο σου.

3. ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΑΝΑΣΑ ΣΟΥ

Όσο και να πλένεις δόντια, όσο και να κάνεις μπούκες με αντισηπτικό διάλυμα, η ανάσα σου μυρίζει και γι’ αυτό φταίει το ότι δεν πίνεις πολύ νερό. Και αυτό γιατί το νερό βοηθάει στην παραγωγή σάλιου. Το τελευταίο είναι το όπλο του οργανισμού απέναντι στην ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

4. ΠΕΙΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η μέτρια αφυδάτωση μπορεί συχνά να γίνεται αντιληπτή από εμάς ως έντονο αίσθημα πείνας. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργείται μια σύγχυση στον εγκέφαλο μας, σε εκείνο το σημείο που ρυθμίζεται η πείνα και η δίψα.

5. ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΔΙΑΘΕΤΗ

Αν έχεις περάσει κάθε ίωση που κυκλοφορεί, αν αισθάνεσαι άρρωστη τις περισσότερες μέρες του μήνα, τότε μην πιάνεις μόνο τα παυσίπονα στο χέρι. Ξεκίνα να κάνεις… θεραπεία, πίνοντας νερό. Όλα τα όργανα του σώματος σου, έχουν ανάγκη από νερό. Όταν δεν προσλαμβάνεις αρκετό, αρχίζει το σύστημα να υπολειτουργεί και το ανοσοποιητικό σου αν γίνεται πιο αδύναμο και επιρρεπές στα μικρόβια.

6. ΔΕΝ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

Αν προσέχεις τα πάντα στη δίαιτα και δεν καταφέρνεις να χάσεις γραμμάριο, τότε μάλλον έχεις ξεχάσει το νερό. Η αφυδάτωση επιβραδύνει τον μεταβολισμό και δε βοηθά το σώμα σου να κάψει λίπος. Άσε που σε ωθεί να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες.