WELLNESS

6 (υγιή) πράγματα που μπορείς να κάνεις αντί να χαζεύεις στο κινητό σου πριν ξαπλώσεις

Οι περισσότεροι, όσο κουρασμένοι και να είμαστε από τη δουλειά, όταν έρχεται η ώρα του ύπνου αρνούμαστε να μπούμε σε sleep mode και προτιμάμε να χαζεύουμε στο κινητό ή το tablet.

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σου φαίνεται αθώα, αλλά στην πραγματικότητα δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς όπως πρέπει. Σκέψου μόνο πως βάζεις τον εγκέφαλό σου να δουλεύει υπερωρίες (εκτός από αυτές που κάνεις στο γραφείο) και δεν τον αφήνεις να ρίξει ρυθμούς και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη μέρα. Μπορεί τώρα να μην καταλαβαίνεις την επίδραση του κακού ύπνου στον οργανισμό σου, αλλά δεν κάνεις κάτι ενδέχεται να αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα αργότερα. Αν πάλι θέλεις να διορθώσεις τις προ ύπνου συνήθειές σου τότε μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις κάτι από την παρακάτω λίστα.

1. Να τεντωθείς

Και δεν εννοούμε απλά να σηκώσεις τα χέρια ψηλά σαν τον Κωνσταντάρα αλλά να κάνεις ασκήσεις stretching που θα διώξουν την ένταση από το σώμα σου και θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα.

2. Να σκέφτεσαι τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Οι δυσκολίες και η πίεση της καθημερινότητας δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις και να σκεφτείς για λίγο τα θετικά της ζωής σου. Η αλήθεια είναι πως όταν ξαπλώνουμε δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε γιατί σκεφτόμαστε όλες τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε, αλλά αν προσπαθήσεις να επικεντρωθείς έστω για λίγο στα καλά πράγματα στη ζωή σου θα δεις ότι θα κοιμηθείς πολύ καλύτερα.

3. Να διαβάσεις ένα βιβλίο

Δεν γινόταν να λείπει ο καλύτερος και πιο υγιής τρόπος να κλείσει η μέρα σου! Ένα καλό βιβλίο είναι η ιδανική λύση για να χαλαρώσεις πριν κοιμηθείς αλλά και να διώξεις μακριά τις σκέψεις που σε αγχώνουν.

4. Να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο

Αν μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις το ζεστό μπάνιο με ένα καλό βιβλίο τότε θα κοιμηθείς σαν πουλάκι! Το ζεστό μπάνιο εκτός του ότι απομακρύνει μικρόβια που έχουν κολλήσει πάνω σου (άτιμα αυτά τα λεωφορεία) λειτουργεί ηρεμηστικά και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα σου.

5. Να αφήσεις το κινητό στην άκρη

Γενικότερα, κλείσε τηλεόραση- τάμπλετ- λάπτοπ καθώς το τεχνητό τους φως δεν επιτρέπουν στον οργανισμό σου να μπει σε sleep mode.