ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 φορές που δεν πρέπει να ξεφλουδίζεις τα καρότα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις το αγαπημένο σου καρότο. Εσύ τι θα διάλεγες; Ένα smoothie; Μια σούπα; Μια σαλατούλα; Ή τα θες στο φούρνο;

Αν κάνεις διατροφή, σίγουρα θα συμπεριλαμβάνονται σε κάποια από τα γεύματα σου. Τα καρότα περιέχουν προβιταμίνη, μια ουσία που μετατρέπεται από τον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Δεν θα έλεγες όχι σε ένα υγιεινό πρωινό με καρότα, σωστά;

Συνήθως πριν τα μαγειρέψουμε τα ξεφλουδίζουμε γιατί πιστεύουμε πως θα αλλάξει κάτι αν αφαιρεθεί η φλούδα. Ναι, φυσικά και θα τα καθαρίσεις καλά καλά όταν θα φτιάξεις σαλατούλα. Όμως κάποιες φορές δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία γιατί δεν αλλάζει κάτι. Αρκεί φυσικά να τα πλένουμε.

Όταν φτιάχνεις το πρωινό σου smoothie

Σκέφτεσαι να κάνεις ένα πρωινό smoothie με φρούτα και λαχανικά. Μην μπεις στην διαδικασία να τα ξεφλουδίσεις και να φας περισσότερη ώρα απ’ όση χρειάζεται για να το φτιάξεις. Γιατί πρώτον θα διαλυθούν στο μίξερ και θα αποβεί μάταιη η προσπάθεια σου και δεύτερον δεν θα πιεις όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Αν σκέφτεσαι να φτιάξεις σούπα

Ωραία η σούπα καρότο. Ειδικά όταν είσαι αρωστούλα είναι ό,τι πιο νόστιμο. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τα ξεφλουδίσεις γιατί η γεύση δεν θα αλλάξει. Μην χάνεις χρόνο.

Όταν θα τα βάλεις στο φούρνο

Μμμ λαχανικά στο φούρνο. Νόστιμο ακούγεται. Όχι όμως τόσο, αν ξεφλουδίσεις τα καρότα. Αν δοκιμάσεις να τα μαγειρέψεις χωρίς φλούδα θα δεις πως η γεύση δεν θα είναι ίδια. Εκτός αυτού πιθανόν η φλούδα να ”εξαφανιστεί” εφόσον μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα.