ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 Γεύματα ενάντια στο πρήξιμο στη διάρκεια της ημέρας

Υπάρχουν πολλές βασικές μεταβλητές, αν θελήσεις να λύσεις την εξίσωση των ιδανικών κοιλιακών, όπως το DNA, η άσκηση, ο ύπνος και η διατροφή.

Όταν πρόκειται για παράγοντες που μπορείς να ελέγξεις, τότε οι τροφές που προσλαμβάνεις παίζουν πραγματικά σημαντικό ρόλο.

Έχε τρία bullets κατά νου: τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πολλές πρωτεΐνες και υγιεινά λίπη.

Σου έχουμε 3 ενδεικτικές τροφές για κάθε ένα από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας, που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να πρήζεσαι λιγότερο αλλά να χαίρεσαι περισσότερο τους κοιλιακούς σου.

1) Πλιγούρι βρώμης για πρωινό

Μισό φλιτζάνι νιφάδες βρώμης σε 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών. Πρόσθεσε ένα φλιτζάνι μούρα ή κάτι παρεμφερές (βατόμουρα, cranberries κλπ), μία κουταλιά της σούπας καρύδια ή άλλους καρπούς χωρίς αλάτι εννοείται. Ολοκλήρωσε το πρωινό σου με μία κουταλιά σιρόπι σφενδάμου.

2) Χορτοφαγικό μεσημεριανό

Ψήσε ένα φλιτζάνι γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, σοτάρεις ενάμιση φλιτζάνι λάχανο με μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο, χρησιμοποιώντας μόνο μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Τοποθέτησέ τα όλα σε ένα μπωλ μαζί με 1/4 κομμένο αβοκάντο, 2/3 φλιτζάνι ρεβύθια και ολοκλήρωσε με χειροποίητη σως βινεγκρέτ από μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο και αλατοπίπερο.

3) Σολωμός για βραδινό

Ψήσε μισό φιλέτο σολωμού με λεμόνι και άνηθο. Σέρβιρε με 3/4 του φλιντζανιού βρασμένο κινόα, ραντισμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 7 σπαράγγια ψημένα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδου.