ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δες γιατί πρέπει να τρως περισσότερα αγγούρια

Είναι τραγανό, νόστιμο, ιδανικό για την ενυδάτωση του οργανισμού σου. Παρόλ' αυτά, εσύ έχεις εντάξει το αγγούρι στις διατροφικές σου συνήθειες;

Αν όχι, καλά θα κάνεις να το επισπεύσεις, καθώς θα έχεις πολλαπλά οφέλη. 

Η σύνθεση ενός αγγουριού είναι κατά βάση νερό, σε ποσοστό 96%, πράγμα που το κατατάσσει μαζί με το μαρούλι πρώτο στη λίστα με τα λαχανικά εκείνα που είναι υψηλά σε περιεκτικότητα νερού. Έτσι, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, αν είσαι φαν των έντονων ασκήσεων γυμναστικής, είναι προτιμότερο μετά να καταναλώσεις αγγούρι παρά απλό νερό ή τα διάφορα αθλητικά ποτά, καθώς έτσι θα πετύχεις διπλάσια ενυδάτωση του οργανισμού.

Επιπλέον, αν είσαι σε φάση δίαιτας ή απλώς προσέχεις τη διατροφή σου, το αγγούρι θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου, διότι ένα φλιτζάνι περιέχει μόνο 15 θερμίδες, δίνοντάς σου παράλληλα μεγαλύτερη αίσθηση φουσκώματος και πληρότητας σε σχέση με τα “στεγνά” λαχανικά.

Κι επειδή όσο πάει και καλυτερεύει, έχει αποδειχθεί βάσει ερευνών, ότι η βιταμίνη Κ που περιέχει το αγγούρι, βοηθά στη προστασία από την εμφάνιση καρκίνου, όπως επίσης και στην καταπολέμηση των διαφόρων φλεγμονών του οργανισμού.